18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăSocialPolitia Romana a cumparat un sistem de monitorizare a telefoanelor mobile!

Politia Romana a cumparat un sistem de monitorizare a telefoanelor mobile!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Anuntul Orange Romania pentru toti abonatii!

Orange România, liderul pieţei telecom, devine unul dintre primii...

Anuntul Orange pentru toti clientii: E GRATUIT!

Orange aniversează, pe 6 iunie, 20 de ani de...

Politia Romana a cumparat un sistem portabil de la firma germana SYBORG Informationssysteme prin care va putea localiza, identifica si monitoriza telefoanele mobile in retelele Vodafone, Orange, Cosmote si RCS&RDS.

„Sistemul foloseste metoda de simulare a unei celule reale a retelei de telefonie mobila. Sistemul are mobilitate totala chiar si in timpul functionarii, avand posibilitatea de instalare pe un autovehicul. Antenele utilizate in cadrul sistemului sunt ascunse vederii, fiind mascate intr-un cadru portbagaj auto de plafon”, se precizeaza in caietul de sarcini al licitatiei pentru achizitionarea sistemului, potrivit www.e-licitatie.ro.

Licitatia a fost initiata in decembrie 2012 si atribuita trei luni mai tarziu singurului ofertant, SYBORG Informationssysteme.

Potrivit caietului de sarcini, unitatea centrala a sistemului este integrata intr-o valiza de dimensiune maxima 60x40x30 centimetri si are incluse antene directive, notebook, scanner de retea si acumulatori.

De asemenea, unitatea centrala poate fi conectata la antene omnidirectionale prin intermediul unui amplificator de retea.

Cu ajutorul unitatii centrale, politistii vor putea sa monitorizeze comunicatiile GSM si UMTS prin crearea de celule virtuale cu parametri similari cu cei ai celulelor retelei reale.

Sistemul permite modificarea puterii semnalului cu care telefoanele tinta emit, colectarea, inregistrarea si memorarea intr-o baza de date a codurilor IMSI si IMEI, prcum si ora si data inregistrarii.

Politia Romana a solicitat, prin caietul de sarcini, si instruirea a doi angajati, proces care va include 40 de ore de curs teoretice si practice.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri