Acasă Angajari Unde este mai bine sa lucrezi, la Vodafone, Orange, RCS-RDS sau Telekom?...

Unde este mai bine sa lucrezi, la Vodafone, Orange, RCS-RDS sau Telekom? Vezi ce SALARII ofera fiecare!

983

Industria telecom din România este una din cele mai profitabile. Având milioane de abonați care plătesc lună de lună companiile din domeniu își permit și salarii destul de mari comparativ cu alte domenii de activitate de la noi din țară.

Câştigul salarial mediu al angajaţilor operatorului tele­com Orange a fost de 5.200 de lei net pe lună în 2015, acesta fiind cel mai ridicat nivel al salariului mediu din această indus­trie, arată calculele ZF pe baza informaţiilor ofi­ciale rapor­tate de companii.

14914820_334036506963893_485341867_n

   

Pe locul doi se află Telekom, unde angajaţii au avut veni­turi salariale medii nete de 4.818 lei pe lună în 2015, cu 7% mai mici decât în cadrul Orange.

Pe locul trei este Vodafone, unde angajaţii au câştigat, în medie, câte circa 4.500 de lei pe lună în 2015, cu 13% sub ni­velul celor din Orange şi cu 7% mai scăzute faţă de Telekom.

„Orange înregistrează cel mai ridicat venit salarial me­diu din industria telecom şi în acelaşi timp este compania ca­re are şi nivelul de fluctuaţie cel mai redus dintre cei trei jucă­tori din top. Nivelul salarial me­diu net cel mai ridicat poa­te fi determinat, într-o anu­mită măsură, de externali­za­rea unor părţi din business unde salariile erau sub media pe com­pa­nie. Totodată, spre deosebire de ceilalţi jucători din top, com­pania nu a trecut prin schimbări strategice ma­jore, care să fi generat fluctua­ţie mare de angajaţi“, a explicat Cristina Postolache, mana­ging partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul re­surselor umane Big4HR.

Cele mai mici salarii medii nete din industria telecomu­nicaţiilor sunt oferite angajaţilor RCS &RDS, unde media este de 2.529 de lei net pe lună, şi în cadrul UPC, unde media este de 3.083 lei net.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos