Acasă Tutorialul Zilei Ai citit cu atentie noile contracte pentru curent? Un detaliu neobservat iti...

Ai citit cu atentie noile contracte pentru curent? Un detaliu neobservat iti poate mari factura cu 40% pe luna!

814

Tot mai multi romani isi schimba furnizorul de energie electrica, sau primesc acasa sa semneze noile contracte de la furnizorii care vor sa se asigure ca nu le pleaca proprii clienti. Cu toate acestea, putini romani citesc foarte atent contractele.

Migraţia clienţilor din sistem regmentat în sistem de piaţă concurenţială de energie electrica a fost încurajată chiar de oficialităţi, nu mai târziu de finalul lunii trecute, când au fost anunţate creşterile de preţ la energia electrică.

Toţi consumatorii casnici de energie electrică au dreptul să schime furnizorul de energie în căutarea unei oferte mai bune, sau, dacă nu au încredere în altă firmă, să rămână la acelaşi furnizor, dar să schimbe contractul, şi să treacă din sistem reglementat de stat în sistem de piaţă concurenţială. E mai ieftin, dar există însă un detaliu despre care toată lumea trebuie să ţină seama, şi care poate duce la creşterea fulminantă a facturii, scrie e-nergia.ro

“Eu, de exemplu, la mine acasă am acelaşi furnizor şi de energie, şi de gaze. Oferta pe energie electrică este negociată şi este mult mai mică decât oferta furnizorului de ultimă instanţă din zona în care locuiesc. Plus că este mult mai simplu, pentru că am relaţie cu o singură firmă de furnizare, şi de gaze, şi de energie”, a declarat preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ.

El a făcut această declaraţie cu ocazia anunţului referitor la creşterea preţurilor la energie electrică pentru consumatorii casnici alimentaţi în regim reglementat. Preţurile au crescut cu până la 11,6% în Bucureşti, 8% la nivel national.

Există totuşi un detaliu care poate face ca, la schimbarea furnizorului sau a contractului, lucru la care sunt invitaţi acum toţi consumatorii casnici de electricitate, factura să poată ajungă să crească cu zeci de procente, dacă nu sunteţi atenţi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos