Acasă Auto Ai CRUCIULITE in parbriz? O sa te opresca POLITIA sa-ti dea AMENDA!

Ai CRUCIULITE in parbriz? O sa te opresca POLITIA sa-ti dea AMENDA!

Alesii neamului s-au gandit sa introduca un nou set de legi care vizeaza siguranta circulatiei pe drumurile publice din Romania si sa scoata in afara legii crruciulitele agatate sub oglinda retrovizoare.

Deputatii vor sa interzica sistemele de lumini suplimentare de pe tiruri, pentru ca ajung sa provoace accidente grave prin orbirea participantilor la trafic. Totodata, parlamentarii sustin ca ar trebui sa se interzica si crucile de pe parbrize, pentru ca blocheaza vizibilitatea soferilor.

Deputatul Liviu Harbuz sustine ca ar trebui interzise crucile agatate la oglinda retrovizoare. „Acestea impiedica vizibilitatea, daca virezi si te uiti in lateral, alea sunt in balans si nu mai vezi nimic”, spune Liviu Harbuz.


Citeste si:

Cu cat creste pretul modelelor DACIA dotate cu o cutie e viteze automata?

Stirea zilei pentru soferii din Romania! NU esti OBLIGAT sa platesti amenda DACA N-AI rovigneta!


Potrivit Politiei Rutiere, legislatia prevede ca tot ce inseamna obturarea imaginii pe parbriz, pe luneta si pe geamurile laterale este sanctionat cu amenda intre 9 si 20 de puncte. „Practic, un sofer depistat cu obiecte care ii impiedica vizibilitatea poate plati o sanctiune minima de 472 de lei”, a declarat Lucian Hadade, agent Politia Rutiera, lider Sindicatul ProLex, pentru ziarulring.ro.

„Noi, la cursurile de conducere defensiva, avem un capitol foarte detaliat legat de elementele decorative pe care le au soferii in parbriz, si nu vorbim numai de cruci, papitoi, odorizante. Mai sunt unii care au si CD-urile alea de pe vremuri, despre care credeau ei ca-i feresc de radar, mai au unii in interiorul masinii neoane, lumini rosii, albe. Chiar si un odorizant pe care il ai la oglinda iti blocheaza anumite unghiuri de vizibilitate. Am vazut si eu masini cu foarte multe cruci nu numai la retrovizoare, ci si pe stanga, si pe dreapta. Nu stiu ce spune Codul rutier despre acest aspect, dar nu cred ca este foarte drastica sanctiunea, ar trebui sa se modifice ceva, sa fie mai aspra. Eu as recomanda acest lucru”, spune si Vali Porcisteanu, pilot de raliuri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCum sa scapi de firele de par albe folosind doar ingrediente naturale!
Articolul următorCNA-ul o interzice pe Delia! Piesele ei NU VOR MAI PUTEA fi ascultate la radio sau TV!