Acasă ACTUALITATE Cea mai bune veste a ZILEI! Legea pe care o asteptau MILIOANE...

Cea mai bune veste a ZILEI! Legea pe care o asteptau MILIOANE de romani a intrat in viogoare!

30

Persoanele care au plătit taxa specială pentru autovehicule, taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante vor avea posibilitatea de a cere restituirea integrală a sumei achitate, fără a deschide o acţiune în instanţă. 

Cetatenii care au platit taxa speciala pentru autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule vor putea sa ceara toti banii inapoi fara a fi nevoiti sa deschida o actiune in instanta.

Masura este inclusa in Ordonanta Guvernului nr. 40/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 655 din 31 august. Fiind vorba de o ordonanta simpla, aceasta a intrat in vigoare in trei zile de la data publicarii, adica astazi.


Citeste si:

Cu cat creste pretul modelelor DACIA dotate cu o cutie e viteze automata?

Trebuie doar sa faci o cerere! Absolut toti soferii romani primesc inapoi banii pe TAXA AUTO!


„Contribuabilii care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent, in termenul de prescriptie prevazut de Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala (…)”, scrie in actul normativ, citat de avocatnet.ro.

Mai exact, taxa auto va fi restituita integral acestor persoane pe parcursul unei perioade de cinci ani calendaristici, prin plati anuale a cate 20% din suma datorata. De asemenea, statul va achita si dobanda pentru perioada cuprinsa intre perceperea nejustificata a taxei si rambursarea acesteia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos