Intra in contact cu noi

Vorba zilei

Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici; dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit. Dumnezeu este treaz – Victor Hugo

Publicat cu

pe

Victor Hugo (n. 26 februarie 1802 – d. 22 mai 1885) a fost un poet, dramaturg, romancier si uneori pictor, de origine franceza. Scriitorromantic, a fost pair al Frantei din 1845, senator al Parisului si membru al Academiei Franceze din 1841. Printre operele sale cele mai cunoscute pot fi numite Mizerabilii si Notre-Dame de Paris.

Victor-Marie Hugo a fost al treilea si ultimul fiu al lui Joseph Léopold Sigisbert Hugo (1773–1828) si Sophie Trébuchet (1772-1821). S-a nascut in anul 1802 la Besançon in regiunea Franche-Comté. Desi a locuit in Franta, cea mai mare parte a vietii lui, din 1851 pana in 1870 a fost exilat si a locuit in Belgia, in Jersey si Guernsey. Copilaria lui Victor Hugo a fost marcata de o serie de evenimente deosebite: caderea si revenirea Primei Republici si aparitia primului imperiu sub Napoleon Bonaparte. Acesta s-a proclamat imparat la doar 2 ani dupa ce Victor Hugo s-a nascut iar pana ca el sa implineasca 18 ani, monarhia burbona a fost restaurata.

Tatal lui Victor Hugo era ateist republican si ofiter in armata lui Napoleon, pe care il stima enorm, iar mama sa era catolica si regalista.

In ciuda dorintelor mamei sale, Victor Hugo s-a indragostit si logodit in secret cu iubita lui din copilarie, Adèle Foucher (1803-1868), dar abia dupa moartea mamei, Hugo s-a casatorit cu Adèle in 1822. Cuplul a avut 5 copii: Lèopold (in 1823), care a murit la o varsta foarte frageda, Lèopoldine (1824), Charles (1826), François-Victor(1828) si Adèle (1830).

Reclama

Vorba zilei

Mohammad Murad mai distruge un mit: Sunt convins ca in Moscova sau in Germania nu discuta nimeni despre problemele romanilor

Publicat cu

pe

Proaspat intrat in politica, in postura de presedinte executiv al PER, omul de afaceri Mohammad Murad critica atitudinea politicienilor care participa la discutii televizate despre subiecte de cancan sau referitoare la politica externa, dar nu gasesc solutii pentru oamenii de rand din Romania. Mai mult decat atat Mohammad Murad apreciaza ca agenda politicienilor ar trebui sa aiba o abordare pornind de la interesul poporului roman. 

Mohammad Murad: Eu vreau sa ma ocup, si sunt convins, la ora asta…, nici peste o ora sau doua ore nicio televiziune din Moscova, nici din Germania nu discuta problemele din Romania si cat platesc oamenii intretinere, si ce pensie avem si ce probleme avem, si ca traim din imprumuturi. Sunt convins ca nimeni nu discuta problemele noastre. In schimb, noi, la orice colt de strada, discutam ce a facut Putin si ce a imbracat si ce pat are Putin si amanta lui Putin ca e gravida! Si uite asa, mai departe… Hai sa ne ocupam noi de problema Romaniei, in primul rand. Asta e una. Doi, foarte clar exista un echilibru mondial pe care toata lumea il doreste. E China, America, Statele Unite, Germania e foarte complicat.

Continua sa citesti

Vorba zilei

Prostia anului: Cum explica liderul PSD Teleorman, care nu vede baronii si coruptia, ca judetul e ocolit de investitori!

Publicat cu

pe


Preşedintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, afirmă, întrebat fiind de ce investitorii ocolesc judeţul, că ”poate a fost un blestem”. ”Poate mulţi s-au ferit, ţinând cont de scandalurile de presă şi de toată tevatura care s-a făcut în jurul Teleormanului, mai ales în perioada în care Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au ocupat acele poziţii de demnitate publică”, afirmă liderul PSD Teleorman.

Adrian Gâdea a vorbit, miercuri, într-o conferină de presă la sediul PSD Teleorman, despre lucrurile care mai sunt de făcut în judeţ. Referindu-se la locurile de muncă, liderul PSD Teleorman a afirmat: ”Nu primarii sau preşedinţii de CJ se ocupă de crearea locurilor de muncă. Autorităţile publice locale pot sprijini acei investitori care doresc să vină. Haideţi să vină investitorii în jueul Teleorman şi vă asigur că îi vom sprijini”, relatează News.ro.

Întrebat de ce ocolesc investitorii judeţul Teleorman, liderul PSD Teleorman a afirmat: ”Poate a fost un blestem pentru acest judeţ. Poate mulţi s-au ferit, ţinând cont de scandalurile de presă şi de toată tevatura care s-a făcut în jurul Teleormanului, mai ales în perioada în care Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au ocupat acele poziţii de demnitate publică.

Şi trebuie să ne aducem aminte cum era hulit acest judeţ de unii şi de alţii, care nu aveau nicio legătură cu acest judeţ. Poate a fost un blestem, poate s-au temut, repet, din cauza scandalurilor de presă, a tevaturii care s-a făcut în jurul acestui judeţ special în perioada în care cele două persoane au ocupat poziţii de demnitate. Să vină investitorii în judeţul Teleorman şi eu vă asigur că vor fi sprijiniţi şi de mine şi de către colegi. Să terminăm cu zvonurile astea, că a vrut nu ştiu ce firmă să investească şi nu i s-a permis, că nu ştiu cine a vrut să investească şi nu i-a permis”.

Reclama
Continua sa citesti

Vorba zilei

Președintele sănătății publice din Republica Moldova: ”Covid a luat viața celor care și-așa erau o povară pentru cei din jur”

Publicat cu

pe

Președintele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova (ANSP), Nicolae Furtună, a declarat luni într-o emisiune la TVR Moldova că virusul Covid-19 ”a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”.

Furtună a adăugat că nu vrea să pară ”cinic”, adăugând că datele oficiale arată că cei mai mulți dintre cei uciși de Covid aveau și alte boli precum obezitate, cancer și boli cardio-vasculare.

Până acum, pandemia de coronavirus a făcut 1074 de victime în Republica Moldova, una dintre țările cele mai afectate din Europa.

Politicienii de opoziție de la Chișinău au reacționat extrem de dur după declarațiile oficialului guvernamental, cerând demisia acestuia.

Reclama

”Să susții că orice om cu unele boli cronice e o povară, este pur și simplu depășirea oricăror limite. e cert un lucru – domnul Furtună trebuie să plece. Nu doar pentru declarațiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situația pandemică de la noi. Nu cele 1074 persoane care au decedat cu COVID-19 au fost o povară pentru cei dragi lor. Domnul Furtună este o povară pentru noi toți”, a spus Ala Nemerenco, fost ministru al Sănătății.

Președntele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut public demisia directorului ANSP, Nicolae Furtună: ”Scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când printr-o declarație afectezi moral un număr mare de oameni. Consider că după această afirmație nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze”.

Ulterior acesta si-a dat demisia.

Reclama
Continua sa citesti

hot news