Acasă Sanatate Ai picioarele umflate? Vezi aici cele mai bune sfaturi ale medicilor!

Ai picioarele umflate? Vezi aici cele mai bune sfaturi ale medicilor!

31

Picioarele umflate sunt o problemă de sănătate cu care se confruntă o mulţime de persoane, iar cauzele pot fi multiple.

Iată care sunt sfaturile specialiştilor pentru a scapă de această afecţiune:

„Poate fi un edem sistemic datorită unei insuficiențe cardiace sau renale sau poate să fie o insuficiență veno-limfatică. Trebuie să ştim exact cauza şi atunci persoana se adresează fie unui cardiolog, fie unui chirurg cardiovascular, după care, dacă este o insuficiență veno-limfatică, prin vizită la fizioterapeut, se va stabili un program şi se va alege mijlocul sau vor fi alese mijloacele cele mai potrivite pentru a diminua şi a scădea acest edem”, a explicat Bogdan Goga, fizioterapeut, conform Digi24.

Însă cele mai frecvente cauze pentru care persoanele se confruntă cu senzaţia de picioare umflate sunt insuficienţele veno-limfatice. Spre deosebire de artere, prin care sângele circulă pompat de inima, prin vene sângele şi limfa circulă cu ajutorul mişcărilor musculaturii.

„Muşchii, prin activitatea lor, au un rol de pompă. Muşchiul comprimă şi decomprimă aceste vene. E lesne de înţeles că dacă activitatea musculară lipseşte, există o şansă crescută de a dezvoltă acest edem”, spune Bogdan Goga.

În plus, odată cu vremea caldă, venele se dilată. Astfel, sângele va urca şi mai greu din picioare spre restul corpului. Specialiştii vin cu sfaturi pentru a rezolva această problema.

„Unul dintre cele mai eficiente mijloace este mişcarea şi o serie de exerciții realizate împreună cu un terapeut, care vor avea o frecvenţa bine stabilită, o ritmicitate bine stabilită şi o formulă clară. Mai mult de atât, ştim că drenajul limfatic poate ajuta în a creşte fluxul circulației limfatice şi atunci clar, edemele se vor diminua”, explică fizioterapeutul.

Iar pentru a preveni reapariţia lor, persoanele sedentare sunt sfătuite să facă mişcare. Chiar şi la locul de muncă, pauzele de câteva minute o dată pe oră pot fi un real ajutor.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos