Acasă Constanta Ai poze cu epava de la Costinesti? Pastreaza-le, nu ve mai putea...

Ai poze cu epava de la Costinesti? Pastreaza-le, nu ve mai putea face altele, S-A DEZINTEGRAT!

167

Unul dintre simbolurile litoralului romanesc dispare vazand cu ochii, atat din cauza marii si a intemperiilor, cat mai ales din cauza hotilor de fier vechi, scrie cancan.ro.

Acestia au furat in ultimii ani bucati intregi din vasul care a esuat in 1968, iar in prezent vasul este aproape distrus.

Hotii s-au dovedit inventivi atunci cand au plecat la furat. In unele cazuri, acestia au plecat de la mal cu camere de tractor si, dupa ce au ajuns langa „Evanghelia” s-au sprecurat printr-o spartura imensa. Fara masti de oxigen sau labe de scafandru, s-au pus pe treaba si au inceput sa desprinda cu dalta si ciocanul bucati de metal.


Citeste si:

Val de turisti INECATI pe litoral! Opt oameni si-au pierdut viata in ultimele doua zile!

Sudul litoralului, reabilitat cu 10 milioane de euro ! Cum vor arata falezele dupa finalizarea proiectului – FOTO

Prima Enciclopedie a litoralului romanesc, lansata la TTR!


La 15 octombrie 1968, nava a esuat la circa 1,5 km de plaja nordica a statiunii Costinesti, intr-o zona a falezei naturale denumita „Golful francezilor”. Cu aproximativ 12 ore inaintea esuarii, echipajul de pe Evangelia ceruse ajutor prin radio Grupului de Interventii si Salvare Navala al portului Constanta prin transmiterea unui SOS. In zorii zilei de 15 octombrie 1968, nava Evangelia a fost localizata in dreptul actualei statiuni Costinești, la momentul respectiv un mic sat pescaresc.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos