Acasă Turism Dispare un simbol al litoralului romanesc: Epava de la Costinesti cedeaza sub...

Dispare un simbol al litoralului romanesc: Epava de la Costinesti cedeaza sub propria greutate si se scufunda

Partea din spate a epavei „Evanghelia” de la Costinesti a cedat si s-a lasat pe partea dreapta, potrivit FocusPress.

La 81 de ani, nava a inceput sa cedeze putin cate putin, in fata valurilor violente din timpul sezonului rece, dar si al greutatii proprii si sub actiunea ruginei.

Nava „Evanghelia”, aflata sub pavilion grecesc, a fost lansata pe 28 mai 1942 si a esuat in octombrie 1968, la circa 1,5 kilometri de plaja nordica a statiunii Costinesti, intr-o zona a falezei naturale denumita „Golful francezilor”.

Nu se stie nici acum care sunt cauzele care au condus la esuarea acesteia, insa se stie ca echipajul navei a cerut ajutor prin radio (S.O.S.) celor de la Grupul de Interventii si Salvare Navala al Portului Constanta cu 12 ore inaintea incidentului, insa coordonatele transmise au fost gresite, astfel incat nava a fost cautata undeva in zona Gura Portitei – Vadu.

Pana la transmiterea unor noi coordonate corecte, nava s-a infipt cu prova in nisip si nu a mai putut fi scoasa nici pana in ziua de azi, devenind un alt simbol al statiunii tineretului Costinesti, impreuna cu Obeliscul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSotul Dianei Sosoaca a fost condamnat dupa ce a lovit un politist. Senatoarea este la a treia casatorie
Articolul următorTopul celor mai urâte orașe din România, in baza voturilor date de romani. Rezultate supriza