Intra in contact cu noi

Turism

Mamaia, marea câștigătoare în cadrul competiției Destinația Anului 2023

Publicat cu

pe

Mamaia a câștigat premiul pentru cea mai bună stațiune turistică în cadrul competiției Destinația Anului 2023, gală care s-a desfășurat săptămâna aceasta la Palatul Culturii din Iași.

Stațiunea din Constanța a obținut un punctaj de 66,66%. Pe locul doi s-a clasat stațiunea Călimănești, iar pe locul al treilea – Ocnele Mari.

Totodată, Municipiul Constanța a fost nominalizată la categoria “Orașe care inspiră”, alături de Oradea, Brașov, Iași, Timișoara și Râmnicu Vâlcea.

„Ne bucurăm să primim distincția de Destinația Anului, mai ales în contextul în care activitatea turistică a stațiunii Mamaia se desfășoară de peste 100 de ani. Din dorința de a dezvolta și păstra în același timp frumusețea stațiunii, Municipalitatea Constanța alături de Ministerul Mediului implementează două planuri urbanistice zonale. Acestea vor surprinde imaginea de ansamblu a stațiunii Mamaia pe următorii 20-30 de ani pentru a spori zona de entertainment, care se întinde pe o suprafață de 6 kilometri de plajă, pentru un nou val de turiști”, declară George Măndilă, Președinte OMD Mamaia-Constanța.

Reclama

Mamaia este anual locul de vacanță pentru sute de mii de turiști români, dar și străini din toata lumea. Nisipul fin, apa cristalină și diversitatea locurilor de divertisment au transformat stațiunea într-unul dintre cele mai apreciate locuri de vacanță din estul Europei. 

Și infrastructura hotelieră s-a dezvoltat în ultimii 10 ani, fiind la standarde internaționale, cu multe hoteluri noi, la o distanță mică de plaja, dar și restaurante pentru gusturi dintre cele mai rafinate.

De asemenea, mulți turiști aleg Mamaia pentru viața de noapte animată, în localuri extravagante, în stațiune organizându-se și numeroase festivaluri de muzică pentru tineri, precum Sunwaves.

În ultimii doi ani, investițiile publice și private în stațiunea Mamaia au fost considerabile. Plajele au fost extinse cu circa 30 de hectare, printr-un proiect amplu, finanțat din fonduri europene, de modernizare și conservare a stațiunilor de pe litoralul românesc.

Reclama

Turism

O turista a primit pe litoral o amenda cat tot sejurul! ”Nu va e rusine? Nici pe Champs-Elysees nu e amenda atât!”

Publicat cu

pe

Experiență extrem de neplăcută pentru o turistă pe litoralul românesc. Femeia  a dezvăluit pe un grup destinat vacanțelor la preț redus că a primit o amendă usturătoare pentru că a parcat fără să plătească. Incidentul a avut loc între stațiunile Venus și Saturn.

„Am parcat într-adevăr fară să plătesc, nu se vedea efectiv automatul de plată. Între Venus și Saturn. Însă amenda între 1.000 și 2.000 de lei pentru parcarea pe un câmp neamenajat mi se pare de domeniul fantasticului, nici pe Champs-Elysees nu e amenda atât. Nu vă e rușine?!?”, a scris femeia, şocată de valoarea amenzii.

Mulți membri ai grupului au criticat-o pe femeie pentru că nu a respectat legea: „Sincer, doar prin amenzi usturătoare reușește un stat să își educe poporul”, „Poate așa ne civilizam și noi, cu amenzi mari”, „Citește din nou, dar încet, ce ai scris. Unde ai parcat? Îți zic eu, în UK ți-o săltau și mai plăteai și câteva mii de lire bune să o iei înapoi”.

Alți turiști spun că unii „vânează” intenționat șoferii și vor să le aplice amenzi înainte să reușească să le plătească: „Mie mi-a făcut poză și mi-a aplicat amenda chiar în timp ce făceam plata prin aplicație. A durat cam 10 minute până am downloadat aplicația, mi-am introdus datele personale, datele cardului etc și până s-a confirmat plata, iar în timpul asta parcagiul a venit și mi-a fotografiat mașina. Am sunat ulterior la poliție de unde am aflat că în zona respectivă e un obicei să se vâneze turiștii la modul asta, așa că mare atenție”, a precizat un turist, completat de un altul: „Eu am primit amenda cu un minut și jumătate înainte să primesc confirmarea în aplicație că s-a finalizat plata. Într-un final, după mai multe telefoane la Poliția Locală, primărie și oficiul de parcări am rezolvat situația, dar totul pe timpul și pe stresul meu, deși fusesem de bună credință și chiar plătisem”, scrie romaniatv.ro

Continua sa citesti

Turism

Turist român la Marea Neagră, scandal cu salvamarii: ”Marea nu este proprietatea lor. Nu-mi pot interzice ei să intru în mare”

Publicat cu

pe

Un bărbat din Focșani a stârnit un imens scandal în mediul on-line. El a căutat o plajă fără salvamari la Marea Neagră, pe un grup de pe internet. Motivul? El nu are chef să se ia la bătaie cu ei pentru că nu-l lasă în mare. Bărbatul a spus că locuitorii Constanței trăiesc, teoretic, din banii lui și ar trebui să-l ajute să se simtă bine.

”Știe cineva stațiuni și plaje cu mai puțini sau fără salvamari? Că dacă merg la mare ca să stau pe mal mai bine stau acasă”, a întrebat Dan B. pe rețelele de socializare.

Multe dintre răspunsuri îi explicau că nu este în regulă să nu asculte de sfaturile salvamarilor, iar bărbatul în cauză s-a enervat și mai tare, informează focuspress.ro.

”Cei care locuiesc pe litoral și trăiesc, teoretic, din banii mei poate mă pot ajuta să mă simt și eu bine, nu numai ei. Deci caut o stațiune sau măcar o plajă fără salvamari. Vreau să fac baie, nu să mă bat cu jandarmii și salvamarii. Dom’le, eu vreau să fac baie. Ca să evit să mă bat cu cineva, caut o plajă fără salvamari. În opinia mea, marea nu este proprietatea salvamarilor, deci nu-mi pot interzice ei să intru în mare. Dar ca să evit problemele, caut locuri fără salvamari. Dacă astea sunt perspectivele pe litoralul românesc îmi bag ….  în litoralul vostru. Se pare că numai demenți locuiesc în județul ăla”, a spus bărbatul.

Recomandarea unui internaut: să meargă la bulgari

”Sunt de acord cu tine, dacă e să mă înec, mă înec pe propria răspundere… Du-te pe plajele Corbu, Vadu, Gura Portiței, Sfântu Gheorghe, Sulina sau la bulgari. Salvamarii o să și-o ia mai mult în cap, cu noua lege care poți lua amendă 1.000 de lei. Am fost eu, sâmbătă, la Eforie Nord și niște mucoși de salvamari, ce aveau în jur de 20 de ani, țipau la noi: Ieșiți, băăă, afară. Dar eu mă făceam că nu-i aud, nici nu-i băgam în seamă. Apropo de ăștia care vor să se ducă la mare și nu fac baie în mare pentru că sunt valuri, mai bine stați în p..la în casă, că e mai bine pentru voi”, a spus un bărbat.

Context

Mai multe persoane au murit înecate întrucât s-au aventurat în apele mării chiar dacă era arborat steagul roșu. Spre exemplu, numai în data de 14 august a.c., au murit șase persoane.

Continua sa citesti

Turism

Au iesit pusi pe scandal: Batausii de pe plaja din Costinesti au sarit iar la bataie cand i-a lasat Politia liberi

Publicat cu

pe

A fost încăierare mare la Costinești, chiar în zi de sărbătoare. Mai mulți bărbați s-au încăierat pe plajă și a fost nevoie de intervenția polițiștilor și jandarmilor pentru a aplana conflictul. Oamenii legii au folosit gazele lacrimogene pentru a pune punct scandalului.

La data de 15 august, în jurul orei 14.15, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, de doi bărbați, de 19 ani, respectiv 23 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresați fizic, de mai multe persoane necunoscute.

Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, care au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbați.

Aceștia au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști si jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Și la ieșirea din Sectia de Poliție din Costinești, scandalagii au iești în aceeași ”notă” și cu aceeași poftă de scandal. Un turist a filmat întreaga scenă cu ieșirea scandalagiilor din secție și a fost la un pas de a deveni și el o victimă.

Continua sa citesti

hot news