10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATETurismTaxa noua pentru cei care merg la vara pe litoralul romanesc! Si...

Taxa noua pentru cei care merg la vara pe litoralul romanesc! Si se mai mira ca nu au turisti…

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

O stațiune emblemă de pe litoralul românesc impune o nouă taxă turiștilor începând cu sezonul estival din 2023. Taxa a fost stabilită încă de la finalul anului trecut de Consiliul Local și ar fi fost introdusă la cererea patronatelor.

Turiștii care vor veni în această vară pe litoral, în Constanța sau Mamaia, vor plăti, pe lângă sejur, și o taxă de oraș sau taxă turistică în cuantum de 1% din valoarea totală a sejurului.

O stațiune emblemă de pe litoralul românesc impune o nouă taxă turiștilor: „O vor plăti cu drag”
Această nouă taxă a fost stabilită încă de la finalul anului trecut de Consiliul Local și ar fi fost introdusă la cererea patronatelor.

Patronii afacerilor de pe litoral spuneau că erau dispuși să suporte costurile acestei taxe dacă există riscul ca „turiștii să se sperie” și să ocolească stațiunea, dar au căzut de acord că această taxă, într-un final are menirea de a-i responsabiliza pe turiști.

„E vorba de 3 lei sau 5 lei. Cei 1% vor fi încasați la recepție. I-am întrebat pe patroni dacă nu iau în calcul că se vor certa cu turiștii care și-au achitat prin agenții, din timp, sejurul, iar când ajung la recepție li se cer banii pentru această taxă de 1%? Mi-au spus că o s-o plătească cu drag ”, a declarat George Măndilă, consilierul personal al primarului Vergil Chițac, potrivit realitatea.net.

Ultimele stiri