Acasă Turism Mai putina educatie si mai multi bani: Patronii de hoteluri si pensiuni...

Mai putina educatie si mai multi bani: Patronii de hoteluri si pensiuni cer începerea anului şcolar cu o săptămână mai târziu

43

Reprezentanţii patronatelor de pe litoral şi din Delta Dunării solicită începerea anului şcolar 2023-2024 cu o săptămână mai târziu decât propune Ministerul Educaţiei.

Patronii de hoteluri şi restaurante consideră că astfel multe familii se vor bucura de vremea frumoasă si vor putea accesa tarifele scăzute pentru vacanţe din luna septembrie.

Structura următorului an şcolar, aflată în prezent în dezbatere publică, prevede începerea cursurilor în toamnă pe 11 septembrie, iar cererea este ca data revenirii la şcoală să fie 18 septembrie.

Asociaţiile patronale de pe litoral şi Delta Dunării, alături de Organizaţia de Management a Destinaţiei Mangalia spun că în mod repetat solicitările lor privind durata vacanţei de vară sunt ignorate de autorităţi, ceea ce, în opinia lor, ar reprezenta un act de subminare a economiei.

Patronatele din turism cer ca domeniul lor să devină o prioritate reală în România, aşa cum se întâmplă în Grecia, Turcia sau Bulgaria – destinaţii apropiate şi cu care turismul românesc este în concurenţă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos