Acasă ACTUALITATE Aici era onoarea si independenta Justitiei: Judecător recompensat cu un loc caldut...

Aici era onoarea si independenta Justitiei: Judecător recompensat cu un loc caldut pe listele PSD la alegeri!

498

Lia Olguta Vasilescu a anuntat, joi, ca vicepresedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorul Dan Stefan Spinu, s-a inscris in PSD si ca acesta va candida pe listele partidului pentru un post de consilier local in Craiova. AMR a sustinut de numeroase ori pozitiile PSD in privinta justitiei, informează Aktual24.ro.

„Vicepresedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorul Dan Stefan Spinu, s-a alaturat echipei Partidului Social Democrat si candideaza pentru functia de consilier local al municipiului Craiova.

Fost presedinte al Judecatoriei Craiova, fost magistrat la Tribunalul Dolj si Curtea de Apel Craiova, cadru universitar la Facultatea de Drept Nicolae Titulescu din cadrul Universitatii din Craiova, Dan Stefan Spinu isi va aduce contributia in administratia publica locala prin vasta experienta profesionala juridica.

Ne bucuram sa primim in echipa noastra un om deosebit si recunoscut la nivel national pentru meritele sale atat din mediul academic, cat si din domeniul Justitiei!”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

AMR este condusa de judecatoarea Andreea Ciuca. AMR, alaturi de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), condusa de Dana Girbovan, si de Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO), condusa de Florica Roman, a avut numeroase atitudini publice in care a sustinut pozitia PSD privind Sectia Speciala, dar si alte masuri luate de precedenta guvernare a PSD.

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu confirma, prin proiectul de desfiintare al SIIJ, ca doreste preluarea controlului politicului asupra justitiei.

Prin acest proiect de lege, anchetele privind judecatorii si procurorii vor depinde de bunul plac al Procurorului General, a carui numire si revocare in/din functie depinde, la randul ei, in mod direct, de intelegerea politica dintre Ministrul Justitiei si Presedintele Romaniei.

Una din criticile cele mai des rostogolite si manipulatoare la adresa SIIJ a fost ca aceasta sectie ar reprezenta ‘un instrument de presiune la adresa magistratilor’ ce vor fi pusi astfel sub control politic.

In realitate, SIIJ este singura sectie din Ministerul Public in care sefii acesteia nu sunt numiti prin niciun fel de implicare a politicului. Toti procurorii care activeaza in SIIJ sunt selectati prin concurs, doar de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Ca atare, prin proiect, Ministrul Justitiei Catalin Predoiu, ne spune ca aceasta sectie, complet independenta de politic, trebuie desfiintata, iar in locul ei trebuie pusa puterea discretionara a Procurorului General, numit in urma unor intelegeri politice”, acuza AMR intr-un comunicat de presa dat publicitatii in februarie 2020.

AMR a sustinut si proiectele de masacrare a legilor justitiei promovate in Parlament de Florin Iordache. Iordache invoca deseori AMR printre asociatiile cu care s-a „consultat” si si-au dat acordul pentru modificarea legilor justitiei.  Vezi aici.

Asociatia Magistratilor din Romania se declara „organizatie neguvernamentala, apolitica, nationala si profesionala a judecatorilor si procurorilor”.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos