Acasă ACTUALITATE Rasturnare de situatie: Marea Britanie recunoaste ca a raportat mai multi morti...

Rasturnare de situatie: Marea Britanie recunoaste ca a raportat mai multi morti de coronavirus decat trebuia

403

Departamentul de sănătate britanic şi-a revizuit miercuri în jos bilanţul oficial al deceselor provocate de pandemia noului coronavirus cu peste 5.000 de cazuri, menţionând că acesta este rezultatul revizuirii modalităţii de calcul, transmite dpa.

Decesele în cazul pacienţilor care sunt testaţi pozitiv pentru COVID-19, boală respiratorie potenţial fatală cauzată de noul coronavirus, au fost înregistrate anterior în Marea Britanie fără limită de timp, conform sursei citate, informează Agerpres

Cu toate acestea, în alte regiuni ale regatului precum Scoţia, s-a aplicat un termen de 28 de zile de la un test pozitiv, după care s-a presupus o cauză diferită a decesului. Autorităţile sanitare britanice au decis că această regulă de calcul ar trebui extinsă la nivelul întregii ţări.

Acest anunţ reduce cifra oficială a deceselor din Marea Britanie de la 46.706 la 41.329, în continuare cea mai ridicată din Europa.

Pe de altă parte, este posibil ca multe persoane care au fost victime ale epidemiei să nu fi fost testate.

Analişti britanici din domeniul datelor sanitare estimează numărul real al deceselor la aproximativ 70.000, pe baza deceselor sezoniere în exces.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRares Bogdan despre traseistii PSD care ajung in PNL: Urata politichie mai avem. Suntem unici pe planeta!
Articolul următorMinistrul Sănătății: Putem ajunge la mai mult de 2800 de cazuri pe zi, pandemia nu se tranșează în spital