Capitala înregistrează zilnic accidente rutiere, pe toată raza municipiului. Rețeaua rutieră a municipiului se întinde pe 228 kilometri pătrați și numără nu mai puțin de 5.400 de artere de circulație.
În anul 2014, în București, au fost înregistrate 3.240 de accidente rutiere, dintre care 614 au fost grave, soldate cu un număr ridicat de morți și răniți.
Mii de persoane rănite și zeci de morți
Potrivit datelor obținute de B365.ro de la Brigada Rutieră, în anul 2014, în București au fost rănite peste 3000 de persoane, în urma accidentelor rutiere. Totodată, 61 și-au pierdut viața.
În primele șapte luni ale anului 2015, pe raza Sectorului 2 s-au înregistrat 87 de accidente rutiere, în timp ce în Sectorul 1, 85. Topul este închis de Sectorul 3, unde au avut loc 71 de accidente rutiere.
Citeste si:
ADEVARATUL MOTIV al mortii lui Corneliu Vadim Tudor!
El este romanul care a inviat din morti, in drum spre CIMITIR! Doctorii il declarasera DECEDAT!
Șoseaua Mihai Bravu, linia neagră a Capitalei
Cele mai multe accidente grave de circulație au avut loc, în prima jumătate a anului 2015, pe Șoseaua Mihai Bravu. Artera a înregistrat 15 evenimente de acest fel.
Spre exemplu, la începutul lunii august, mai multe tramvaie au rămas blocate pe Șoseaua Mihai Bravu, după ce un motociclist a murit, în urma unui accident produs între o mașină și o motocicletă.
Pe locul al II-lea se află Bulevardul Unirii, cu 12 accidente rutiere grave.
Pe primele locuri se mai află Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul Timișoara și Șoseaua București – Ploiești, cu câte 8 accidente rutiere serioase.
Totodată, reprezentanții polițiștilor rutieri susțin că zonele din București în care se înregistrează cele mai puține evenimente rutiere sunt cele cu un trafic auto redus.
Șoferii și pietonii, în tandem la producerea accidentelor
Principalele cauze de producere ale accidentelor rutiere, înregistrate la nivelul municipiului București, în 2014 și în primele șapte luni ale anului 2015 sunt diverse, vina fiind atât de partea pietonilor, cât și a conducătătorilor de autovehicule.
Astfel, traversarea neregulamentară a pietonilor se află pe primele locuri în topul cauzelor producerii accidentelor rutiere.
Și șoferii au vina lor. Sute de accidente rutiere au avut loc din cauza neacordării priorității de trecere pietonilor care au traversat prin locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător sau pe la culoarea verde a semafoarelor.