10.6 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăStirea zileiArgesAici va fi INGROPAT Regele Mihai! Biserica tine totul SECRET!

Aici va fi INGROPAT Regele Mihai! Biserica tine totul SECRET!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton a murit

Kenyanul Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, şi...

Fosta sotie a presedintelui CJ Cluj a fost gasita moarta in casa la doar 47 de ani

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Tișe,...

Primar din Olt mort intr-un accident rutier. Ambulanta s-a ciocnit cu un SUV!

Primarul comunei Gradinari Olt, Mihai Ioana, in varsta de...

Necropola regală a României este la Mânăstirea Curtea de Argeș, locul în care sunt înmormântați în biserica episcopala regii Carol I, Ferdinand si reginele Elisabeta si Maria.

Pentru că în frumoasa biserică din secolul al XVI-lea , ctitorie a lui Neagoe Basarab, nu mai există loc pentru alte cripte, în 2007 s-a luat decizia construcției altei catedrale, lângă vechea biserică.

„Regele Mihai este în cautarea unui proiect prin care aceasta necropola să se extindă. Trebuie făcuta o construcție, o noua catedrală, o capelă, depinde de Biserică si de Casa Regală”, spunea principele Radu, acum aproape zece ani.

În 2009 s-au pus bazele construcției noii catedrale, în prezența principesei Margareta și a principelui Radu.

Amplasată la intrarea în incinta Mănăstirii Curtea de Argeş, noua catedrală nu depăşește ca dimensiuni vechea ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab, a cărei edificare este atribuită legendarului meşter Manole, scrie libertatea.ro.

Lăcaşul de cult, ridicat din iniţiativa Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului în parteneriat cu Casa Regală a României, are hramul Sfânta Muceniţă Filofteia şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. De altfel, aici va fi depusă şi racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia, care în prezent se află într-o capelă din incinta mănăstirii.

Finanţarea lucrărilor de construcţie a fost asigurată din bugetul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, precum şi din donaţiile făcute de credincioşi. Deși era vorba de un parteneriat cu Casa regală pentru realizarea proiectului, finanțarile din acestă parte au fost insignifiante potrivit relatărilor unor surse demne de încredere.


Citeste si:

FOTO – VIDEO ANUNT ISTORIC pentru Romania! Regele Mihai este GRAV BOLNAV si cedeaza TRONUL!

DNA l-a ingenunchiat pe Sorin Oprescu, Regele Mihai i-a dat LOVITURA FATALA! Cu niciun alt politician N-A FACUT ASTA!


regele-mihai-De asemenea, tot astăzi, la solicitarea Casei Regale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a dat interdicție Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului să autorizeze orice apariție publică pe marginea procedurilor și formalităților ecumenice la posibilele funeralii ale Majestații Sale.

De la revenirea în țară, Regele Mihai a fost la Curtea de Argeș o singură dată, în 2006. Martori oculari ai acestei vizite unicat au relatat că Regele Mihai a refuzat să se reculeagă lângă sicriul tatălui său Regele Carol al II-lea, depus într-o capelă exterioară mănăstirii și, mai mult,  nici nu a privit către acea direcție.

Rămășitele pămantești ale Regelui Carol al II-lea au fost aduse în țară în 2003 din Portugalia, împreună cu cele ale Elenei Lupescu, cea care i-a devenit soție în 1947 . Sicriele cu osemintele celor doi se află și acum în acea capelă, o soluție provizorie care durează de 12 ani. Odată cu ridicarea noii catedrale ar trebui ca și cele două sicrie să-și găsească locul de veci, dar se așteaptă în acest sens o decizie a Casei Regale.

Potrivit informațiilor obținute de Libertatea, noua necropolă regală a României are prevăzute șaisprezece locuri de veci, dar nu se știe în ce variantă constructivă vor fi agreate : cripte sub nivelul pardoselii, cripte zidite în pereții locului de înhumare sau morminte de suprafața de tipul celor folosite în mausoleul de la Mărășești. Cum vor fi repartizate toate aceste locuri de veci râmâne un mister, având în vedere toate controversele din lanțul dinastic și arborele genealogic al familiei regale. Toate aceste râspunsuri sunt acum în mâna Custodelui Coroanei Regale, principesa Margareta și a soțului ei, Principele Radu.

Ultimele stiri