Acasă ACTUALITATE Al treilea razboi mondial bate la usa: Rusia ameninta SUA ca vrea...

Al treilea razboi mondial bate la usa: Rusia ameninta SUA ca vrea Alaska inapoi!

Presedintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a avertizat miercuri ca Rusia ar putea cere inapoi Alaska daca SUA continua sa confiste resursele rusesti in strainatate.

„Decenta nu este o slabiciune. Avem intotdeauna ceva un raspuns. America sa isi aminteasca intotdeauna ca exista o parte din teritoriul sau, Alaska. Cand incearca sa dispuna de resursele noastre in strainatate, inainte de a face acest lucru, sa se gandeasca ca si noi avem ceva de revendicat”, a declarat Volodin, citat de Jerusalem Post.

Politicianul rus s-a referit la o amenintare pe care a facut-o anterior de a denunta un tratat maritim intre Norvegia si Rusia dupa ce unele transporturi au fost blocate sa traverseze apele norvegiene, spunand ca Norvegia a permis apoi ca transporturile sa treaca.

Volodin a subliniat, de asemenea, ca Rusia nu se amesteca in afacerile Americii, spunand ca politicienii americani au acuzat Rusia pentru tot ceea ce se intampla in tara.

Rusia a colonizat Alaska la sfarsitul anilor 1700, dar a vandut teritoriul SUA in 1867.

In ultimele luni, politicienii rusi au facut o serie de declaratii prin care au amenintat ca vor rezilia tratatele si acordurile cu mai multe tari.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentConducta de gaz care va elibera Romania de jugul rusesc e gata!
Articolul următorUn nou lac urias din Romania a secat complet! Din cauza secetei, situatia devine grava in toata tara