Acasă ACTUALITATE Al treilea razboi mondial bate la usa: Rusia ameninta SUA ca vrea...

Al treilea razboi mondial bate la usa: Rusia ameninta SUA ca vrea Alaska inapoi!

2462

Presedintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a avertizat miercuri ca Rusia ar putea cere inapoi Alaska daca SUA continua sa confiste resursele rusesti in strainatate.

„Decenta nu este o slabiciune. Avem intotdeauna ceva un raspuns. America sa isi aminteasca intotdeauna ca exista o parte din teritoriul sau, Alaska. Cand incearca sa dispuna de resursele noastre in strainatate, inainte de a face acest lucru, sa se gandeasca ca si noi avem ceva de revendicat”, a declarat Volodin, citat de Jerusalem Post.

Politicianul rus s-a referit la o amenintare pe care a facut-o anterior de a denunta un tratat maritim intre Norvegia si Rusia dupa ce unele transporturi au fost blocate sa traverseze apele norvegiene, spunand ca Norvegia a permis apoi ca transporturile sa treaca.

Volodin a subliniat, de asemenea, ca Rusia nu se amesteca in afacerile Americii, spunand ca politicienii americani au acuzat Rusia pentru tot ceea ce se intampla in tara.

Rusia a colonizat Alaska la sfarsitul anilor 1700, dar a vandut teritoriul SUA in 1867.

In ultimele luni, politicienii rusi au facut o serie de declaratii prin care au amenintat ca vor rezilia tratatele si acordurile cu mai multe tari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos