Acasă International Alegeri legislative in Germania, unde Angela Merkel este aproape sigura de un...

Alegeri legislative in Germania, unde Angela Merkel este aproape sigura de un al treilea mandat!

24

In Germania au loc alegerile legislative, Angela Merkel fiind sigura de un al treilea mandat in functia de cancelar, potrivit mediafax.ro.

Un numar de 61,8 milioane de germani sunt chemati la urne. Birourile de vot s-au deschis duminica, la ora 06.00 GMT (09.00 ora Romaniei) si se vor inchide la ora 16.00 GMT (19.00 ora Romaniei), iar primele estimari ale rezultatelor vor fi difuzate incepand cu acel moment.

Potrivit ultimelor sondaje, conservatoarea Angela Merkel, aflata la conducerea Germaniei din 2005, este aproape sigura de un al treilea mandat, dar ea risca sa fie constransa sa guverneze cu social-democratii.

Ultimul sondaj, aparut duminica in saptamanalul Bild am Sonntag, crediteaza tabara sa conservatoare (CDU/CSU) cu 39 la suta, iar partidul liberal FDP, partenerul sau de coalitie, cu doar 6 la suta, insumand astfel 45 la suta din intentiile de vot, care nu le-ar asigura insa majoritatea.

Social-democratii, cu 26 la suta, si aliatii lor traditionali Verzii, cu 9 la suta, nu au practic nicio speranta de a forma o coalitie. Scenariul cel mai probabil ar fi, in acest caz, o „mare coalitie” intre conservatori si social-democrati.

„Rar s-a intamplat in istoria Republicii Federale Germane ca rezultatul alegerilor legislative sa fie atat de deschis ca acum”, afirma sambata cotidianului din Munchen Süddeutsche Zeitung, in timp ce Tagesspiegel din Berlin titra duminica: „totul depinde de alegerea vostra”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos