Acasă ACTUALITATE Alerta in Europa: Un gazoduct care alimenta inclusiv Romania a sarit in...

Alerta in Europa: Un gazoduct care alimenta inclusiv Romania a sarit in aer!

277

O explozie puterinică a avut loc pe teritoriul Rusiei la conducta de gaze Urengoy-Pomary-Uzhgorod care traversează granița dintre Rusia și Ucraina la Sudzha. Expozia a avut loc în Vurnary, centrul administrativ al districtului Vurnarsky, Republica Ciuvaș, Rusia.

Conducta a mai fost afectată de o explozie în 2014.

Conducta Urengoy–Pomary–Uzhhorod (cunoscută și sub denumirea de Conducta Bratstvo, Conducta Brotherhood, Conducta West-Siberian sau Conducta Trans-Siberiană) este una dintre principalele conducte de export de gaze naturale ale Rusiei, parțial deținută și operată de Ucraina.

Autoritățile ruse au raportat marți o explozie la conducta de gaz din districtul Vurnarsky, lângă orașul Kazan, oficialii locali confirmând că o persoană a fost rănită. Arderea a fost stinsă la scurt timp după ce a avut loc explozia.

Explozia a avut loc la conducta Urengoy–Pomary–Uzhhorod, una dintre rutele principale de export de gaze naturale ale Rusiei, care este, de asemenea, conectată la Ucraina. Conducta a fost avariată ultima dată de două ori în 2014, la scurt timp după anexarea Crimeei de către Rusia, guvernul marcând evenimentele drept „atacuri teroriste”, notează teletrader.com.

Conducta trece de la zăcământul de gaze Urengoy din Siberia prin uzinele de compresoare din Pomar, Mari El până la Ujhorod din vestul Ucrainei. De acolo, gazele naturale sunt transportate în țările Europei Centrale și de Vest. Împreună cu conductele Soyuz și Progres formează coridorul de tranzit vestic în Ucraina. Traversează granița ruso-ucraineană la nord de Sumy. În Ucraina, este nevoie de gaz la stația de pompare Uzhhorod de la granița ucraineană cu Slovacia și la stațiile de pompare mai mici de la granițele cu Ungaria și România. Conducta a traversat Uralul, Munții Carpați și peste 600 de râuri, inclusiv râurile Ob, Volga, Don și Dnepr.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos