11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATERusia a ajuns la aproape 100.000 de soldati morti in Ucraina. Si...

Rusia a ajuns la aproape 100.000 de soldati morti in Ucraina. Si pentru ce?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în mesajul adresat naţiunii că Rusia a pierdut deja aproape 99.000 dintre soldaţii săi în Ucraina, iar în curând vor fi 100.000 de victime ale ocupanţilor. ”Şi pentru ce? Nimeni de la Moscova nu poate răspunde la această întrebare. Şi nici nu o vor face”, a mai spus el, arătând că ruşii ”duc războaie şi irosesc vieţile oamenilor, nu ale celor dragi, doar pentru că un grup de la Kremlin nu poate recunoaşte greşelile şi se teme teribil de realitate”, transmite News.ro.

”Principalul lucru este să vorbim pentru Ucraina cu o singură voce şi să ne apărăm interesul comun: totul pentru victoria Ucrainei, totul pentru a ne ajuta la apărare. Bakhmut este cel mai fierbinte punct de pe întreaga linie de front – peste 1300 km de ostilităţi active. Din luna mai, ocupanţii încearcă să ne rupă Bakhmut-ul, dar timpul trece şi Bakhmut deja rupe nu doar armata rusă, ci şi mercenarii ruşi care au venit să înlocuiască armata irosită a ocupanţilor. Gândiţi-vă doar la asta: Rusia a pierdut deja aproape 99 de mii dintre soldaţii săi în Ucraina. În curând vor fi 100 de mii de victime ale ocupanţilor. Şi pentru ce? Nimeni de la Moscova nu poate răspunde la această întrebare. Şi nici nu o vor face”, a spus liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski a precizat că ruşii ”duc războaie şi irosesc vieţile oamenilor, vieţile altora, nu ale celor dragi, doar pentru că un grup de la Kremlin nu poate recunoaşte greşelile şi se teme teribil de realitate. Dar realitatea vorbeşte de la sine”.

”Le mulţumesc tuturor luptătorilor noştri care ţin cu eroism direcţia Bakhmut, Soledar, Avdiivka, Maryinka, direcţia Kreminna şi întreaga regiune Donbas, care a fost una dintre cele mai puternice din Ucraina înainte de venirea Rusiei şi pe care Rusia o distruge până la pământ pârjolit. Nici măcar o astfel de cruzime nu-i va da inamicului nimic. Astăzi, mai mulţi consumatori decât ieri sunt deconectaţi de la electricitate. Din cauza mai multor lovituri de drone în cursul dimineţii. Dar reparatorii, ca întotdeauna, lucrează foarte activ, non-stop. Ei încearcă să restabilească alimentarea cu energie electrică cât mai curând posibil, cel puţin la nivelul pe care îl poate asigura generarea. Acest lucru se va face”, a spus Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a afirmat că în dimineaţa de luni în mai multe regiuni şi oraşe au a fost atacuri de drone, ”dar, din fericire, cele mai multe dintre ele nu şi-au atins ţintele vizate, iar acest lucru a făcut ca dimineaţa noastră de astăzi să fie puţin mai bună”. ”30 de Shaheds au fost doborâte – nu este rău. Le mulţumesc tuturor luptătorilor noştri antiaerieni, piloţilor şi grupurilor mobile de foc pentru acest rezultat şi pentru protecţia cerului ucrainean. Şi sunt recunoscător în special brigăzilor 96 Kiev şi 208 Kherson de rachete antiaeriene, care au dat dovadă de cea mai mare precizie astăzi. Aceste Shaheds, care au fost folosite de Rusia, fac parte dintr-un nou lot de drone. Aceasta este internaţionala teroristă a celor două regimuri – ajută la lupta împotriva oamenilor. Ei bine, ambele vor fi trase la răspundere pentru asta”, a spus liderul ucrainean.

Ultimele stiri