15.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiAltfel de politica: Maia Sandu l-a scos pe Macron la plimbare si...

Altfel de politica: Maia Sandu l-a scos pe Macron la plimbare si l-a dus la o prajitura, intr-o cofetarie din Chisinau

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

reședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, după întâlnirea cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că Agenția Franceză de Dezvoltare va acorda un credit pentru investiții de 15 milioane de euro în energie regenerabilă, feroviar, irigații și aprovizionarea cu apă și canalizare. De asemena, ea a vorbit despre colaborarea dintre cele două state pentru recuperarea activelor furate. După întâlnirea și conferința de presă comună pe care cei doi lideri au avut-o, Emmanuel Macron și Maia Sandu s-au plimbat prin centrul Chișinăului.

„Acest context pe care l-am evocat, și anume războiul, este o amenințare pentru toată regiunea, pentru țara voastră și pentru Europa noastră. Ceea ce se întâmplă în Ucraina, la doar 100 de kilometri depărtare de aici, constituie o amenințare pentru stabilitatea noastră, a tuturor, și are deja consecințe profunde asupra vieților noastre, asupra economiilor noastre. Rusia s-a angajat într-o tentativă asumată, vizând contestarea principiilor fundamentale pe care ne-am baza securitatea colectivă, după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Rusia a ales să încalce integritatea teritorială și suveranitatea țării vecine, Ucraina.

Nu ne permitem să arătăm nicio slăbiciune. Trebuie să sprijinim în continuare Ucraina, așa cum facem deja, și trebuie să întărim credibilitatea descurajării, astfel încât Rusia să nu-și imagineze că își va continua agresiunea”.

Maia Sandu a declarat în discursul său că vizita lui Emmanuel Macro „este prima vizită a unui președinte francez în ultimii 24 de ani”.

„E simbolic și faptul că ne vizitați în anul în care marcăm 30 de ani de relații bilaterale diplomatice.

Relația dintre țările noastre a devenit mult mai dinamică, în ultimul an și jumătate. Vă mulțumesc pentru implicarea Dumneavoastră personală în consolidarea acesteia. Contactele frecvente și productive confirmă caracterul special al prieteniei moldo-franceze.

Ultimele stiri