18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăEconomie”Am ajuns GROAPA DE GUNOI a Europei!”. De ce produsele din Romania...

”Am ajuns GROAPA DE GUNOI a Europei!”. De ce produsele din Romania sunt de calitate PROASTA fata de Europa de Vest?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Produsele care ajung in marile magazine din Europa de Est sunt de o calitate mult mai proasta decat cele din Europa de Vest. Cehia, spre exemplu, anunta ca lua atitudine si va presa Uniunea Europeana sa interzica vanzarea de produse alimentare inferioare in estul Europei sub acelasi brand ca mancarea mai buna disponibila in cele occidentale, a spus ministrul agriculturii de la Praga, potrivit Reuters.

Cehii se alatura astfel Slovaciei si Ungariei, care spun si ele ca multinationalele din domeniul alimentar vand mancare mai proasta pe piata estica – mai saraca si mai putin competitiva, informeaza hotnews.ro.

„In practica, in cazul anumitor produse, suntem cosul de gunoi al Europei”, a spus ministrul ceh al agriculturii, Marian Jurecka.

Organizatiile pentru drepturile consumatorilor din Cehia se plang de multa vreme de slaba calitate a alimentelor vandute de marile companii. Ele nu au parghii de actiune pentru ca aceste vanzari sunt legale in UE cat timp pe eticheta sunt scrise toate ingredientele.

Jurecka spune ca a ordonat un studiu privind calitatea alimentelor, care va fi incheiat in iunie. Datele, impreuna cu cele din Slovacia si alte tari, vor fi folosite apoi pentru efortul de a schimva regulile UE. In studiu vor fi incluse si alte produse in afara de alimente, precum detergentii.

Ungaria a anuntat la finalul saptamanii trecute ca o analiza realizata de o agentie guvernamentala arata ca marile companii obisnuiesc sa comercializeze produse de o calitate inferioara pe piata din estul Europei, chiar daca este utilizat acelasi brand si pret ca in tarile din vestul Europei.

Guvernul Romaniei tace si e mai preocupat de ordonante de urgenta dupa lasarea intunericului decat de ce manaca poporul.

Ultimele stiri