Acasă Comentariul zilei Ambasadorul Rusiei avertizeaza Romania: Baza de la Deveselu poate ascunde focoase nucleare!

Ambasadorul Rusiei avertizeaza Romania: Baza de la Deveselu poate ascunde focoase nucleare!

Rusia crede că România cumpără rachete Patriot de la americani pentru a apăra baze militare precum cea de la Deveselu. În plus, Moscova acuză, în ciuda asigurărilor NATO, că scutul antirachetă poate fi dotat cu focoase nucleare.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a declarat, într-un interviu acordat Realitatea TV, că sistemul de rachete defensive Patriot, pe care România vrea să-l achiziţioneze de la americani, ar putea fi dislocate pentru a apăra baze militare străine.

„Este decizia voastră din interiorul NATO, în baza parteneriatului vostru strategic cu SUA. Care sunt forțele pe care le vor apăra acele rachete Patriot? Pot să declar, oficial, că Rusia nu reprezintă în niciun fel o amenințare pentru România. În realitate, acele arme defensive ar fi dislocate pentru a apăra baze militare străine, în special elemente ale sistemului strategic antibalistic al SUA, de la Deveselu. Aceasta este analiza Federației Ruse”, a declarat Valeri Kuzmin.

Referitor la baza militară de la Deveselu, emisarul lui Vladimir Putin la Bucureşti spune că aceasta prezintă un risc potențial pentru Rusia:

„Președintele nostru a explicat asta. Potrivit unor informații militare, noi știm că este de ajuns să schimbi software-ul calculatorului care operează acel sistem antibalistic și el va funcționa ușor cu rachete de croazieră americane de tip Tomahawk, care sunt proiectate pentru a avea scopuri strategice ofensive. Nu înseamnă că asta se va întâmpla mâine. Rachetele Tomahawk pot fi echipate chiar și cu focoase nucleare. Este un risc potențial pe care nu îl putem ignora. Fie că vă place sau nu”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVarsta de pensionare ar putea creste pana la 67 de ani! Ne aliniem la standardele UE
Articolul următorAlegerea lui Tariceanu blocata in instanta! Viitor sumbru pentru ALDE