Acasă Comentariul zilei Durerea Magdei Vasiliu: Cum ne omoara copiii birocratia din Romania!

Durerea Magdei Vasiliu: Cum ne omoara copiii birocratia din Romania!

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu reclamă, într-o postare pe Facebook, că pentru a beneficia de concediul medical necesar îngrijirii fiului său, bolnav de cancer şi aflat la tratament în Italia, legislaţia românească o obligă să se prezinte personal la medicul de familie, lucru imposibil în situaţia sa, ca are nevoie şi de un aviz al direcţiei sanitare, unde din nou este necesar să se prezinte, precum şi de un aviz al unui oncolog din România, copilul având documente medicale emise de medicii din străinătate.

Toate acestea în condiţiile în care la spitalul din Italia în care este internat fiul său i s-a început tratamentul în absenţa cardului european de sănătate, replica funcţionarilor fiind că acesta nu este condiţionat de chestiuni birocratice, transmite News.ro.

„20 de ani în care am cotizat zdravăn la sistemul de asigurări de sănătate. 20 de ani in care am avut concediu medical o singură dată, 5 zile, pentru că mi-am rupt piciorul. În rest, analize facute la particular, plătite, şi o singură naştere. Atât. Azi mă văd în situaţia incredibilă de a găsi o soluţie pentru a beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului. Vlad, băieţelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni. De atunci sunt cu el la tratament în italia, o ţară care l-a primit instant”, îşi începe postarea Magda Vasiliu, precizând că „internarea de urgenţă a copilului nu a fost condiţionată de niciun act”.

Ea relatează că fiul ei a fost internat, diagnosticat şi a început chimioterapia fără să aibă iniţial niciun document, abia apoi fiind întrebată de cardul european de sănătate.

„Le-am spus că nu-l am, dar îl voi avea şi că îi rog să nu oprească investigaţiile…Funcţionarul de la ghişeu mi-a răspuns simplu: «Doamnă, copilul e tratat oricum. Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice! Staţi liniştită!». Şi, am stat liniştită, gândidu-mă că şi în ţara mea există soluţii decente pentru astfel de situaţii în care nu doresc nimănui să se afle”, scrie Magda Vasiliu.

Ea povesteşte însă ce dificultăţi a avut când a venit momentul în care a solicitat un concediu medical pentru că altfel nu are cum să îşi însoţească fiul la analize, nu se poate interna cu el din trei în trei săptămâni, nu îl poate îngriji după chimioterapie, când „suferinţa lui este cumplită”.

„Medicul meu de familie, căruia nu i-am cerut niciodată nici măcar o adeverinţă, a ridicat din umeri – legea noastră zice că trebuie să vin personal la cabinet. Deci, nu mă poate ajuta… Aflu apoi ca e nevoie de un aviz al direcţiei sanitare din Bucureşti, unde ar trebui să mă prezint tot personal. Deci, nu se poate… Legea noastră este făcută de nişte cretini, pentru nişte idioţi ca mine, care speră în dreptate, înţelegere şi bun simţ!”, relatează prezentatoarea TV.

„În timp ce italienii ii fac copilului meu analize din trei în trei zile ca să se asigure ca e totul în regulă, România, ţara mea, îmi cere acte peste acte, avize şi documente traduse, legalizate etc. Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somităţi în oncologie pediatrică. Statul român, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România!!!”, remarcă Magda Vasiliu, spunând că acest aviz nu poate fi decât unul formal, pentru că acel oncolog nu are cum să vadă copilul, a cărui stare, „una la limită”, nu i-ar permite călătoria în România.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAvertismentul lui Raed Arafat pentru toti romanii: Fenomenele meteo extreme se vor intensifica! Populatia trebuie sa fie pregatita!
Articolul următorMaestrul Victor Rebengiuc: Am vrut sa-l omor pe Iliescu!