Acasă Comentariul zilei Avertismentul lui Raed Arafat pentru toti romanii: Fenomenele meteo extreme se vor...

Avertismentul lui Raed Arafat pentru toti romanii: Fenomenele meteo extreme se vor intensifica! Populatia trebuie sa fie pregatita!

8

Medicul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis un avertisment pentru întreaga populație arătând că fenomenele meteo extreme se vor intensifica în perioada următoare.

„Fenomenele meteo extreme se vor intensifica. Vor apărea vijelii de scurtă durată, dar de intensitate maximă care pot duce la distrugeri importante. Populaţia trebuie să înveţe, să asculte altertele. Avem aplicaţia DSU prin care se transmit alertele chiar în timp foarte scurt. Aplicaţia poate fi fixată, dacă vreţi, doar pe o anumită zonă. Atunci oamenii să ţină cont de ele şi să se protejeze”, a spus Raed Arafat, informează Antena 3.

Secretarul de stat a fost întrebat dacă intenţionează să dezvolte o aplicaţie privind comportamentul oamenilor în cazul unor fenomene meteo extreme, după modelul celei intitulate „Nu tremur la cutremur”.

„Sigur că vrem să educăm populaţia în acest sens. Ceea de trebuie ştiut este că atunci când primeşti o alertă de vijelie, încerci să rămâi în clădire, nu pleci pe stradă, nu te adăposteşi sub un pom. Eşti atent să nu stai lângă o clădire de pe care poate să-ţi cadă ceva în cap sau sub un balcon”, a mai spus Arafat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos