Acasă ACTUALITATE AMENINTA studentii Ecaterina Andronescu!? E acuzata de abuz in serviciu, luare de...

AMENINTA studentii Ecaterina Andronescu!? E acuzata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani in dosarul MICROSOFT!

77

Studentii din Bucuresti au iesit in numar mare la protestele impotriva ordonantei 13/2017 si sunt decisi sa iasa in strada in fiecare seara. Asta in conditiile in care existata tot mai multe presiuni la adresa lor, pe filiera PSD. Universitatea Politehnica Bucuresti, spre exemplu, este condusa de liderul PSD Ecaterina Andronescu. Cea care este acuzata de abuz in serviciu in dosarul Microsoft, printre multe alte infractiuni.

Un student din Bucuresti, utilizator al retelei Reddit Romania, anunta ca oamenii de paza din complexul studentescal Universitatii de Politehnica, incearca sa-i impiedice pe studenti sa participe la proteste. Rectorul Politehnicii este senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

„Salutare! Vreau sa va povestesc si eu o intamplare care mi s-a intamplat aseara. Eu sunt student in anul 4 la Calculatoare, Politehnica, si am stat in camin inca din anul intai. Aseara am iesit la protest impreuna cu un coleg de camera, echipat cu drapelul Romaniei legat in jurul gatului. Nu am fost foarte atent cand am trecut pe langa portarul caminului, care ma cunostea, el fiind inca de anul trecut pe postul acela, la caminul P5, unde locuiesc.

Il asteptam pe un prieten sa vina sa mergem impreuna in fata caminului, cand iese portarul si ne zice sa asteptam un pic. Ne intreaba daca ne grabim, ii spun ca putem sa-l ajutam, ca oricum asteptam pe cineva. Mentionez ca nu mi-am dat seama despre ce era vorba pana in momentul ala, cand am coborat din camin si cand a venit la noi sa ne zica sa asteptam, eu vorbeam la telefon.

PSD pune presiune pe studenti sa NU mai iasa la proteste! Rectorul Politehnicii Bucuresti este Ecaterina Andronescu!

Intram iar in camin, intre timp am terminat si conversatia la telefon, il intreb cu ce putem sa-l ajutam, ca totusi trebuie sa plecam. Ocolea sa-mi spuna, i-am zis ca plecam daca nu e urgent, si a insistat sa ramanem ca vrea sa vorbeasca ceva seful de post cu noi (era un superior de-al lui). Cand am auzit asta mi-am dat seama despre ce era vorba si i-am strigat ca prin simplul fapt ca port drapelul Romaniei pe mine si ca imi iubesc tara sunt oprit.

A inceput sa tipe si el, s-a pus in fata usii. Cand am vazut asta, am inceput sa tip mai tare, i-am luat mana de pe clanta si l-am impins din dreptul usii, iesind afara. El dupa noi, iar pe drum ne-am intalnit cu o echipa de interventie. Portarul a aratat spre noi, iar cei de la interventii ne-au spus sa nu mai intram prin camine sa instigam lumea sa iasa la proteste, si sa ‘nu-i facem sa alerge dupa noi prin camine’. Pana si aici si-au bagat nasul lichelele astea, in caminele studentesti. Voi reveni cu detalii despre numele firmei de paza, si cu ce imi va zice administratora caminului cand il voi raporta pe gardian.

Edit: Am aflat ca fima de paza e Scorseze, care este responsabila peste tot in Politehnica, asta insemnand facultati si camine studentesti”, a scris un utilizator Reddit Romania.

Rectorul Politehnicii bucurestene are un intreg lant de acuzatii in spate, in dosarul Microsoft, iar efectele ordonantei ar scuti-o de multe drumuri la DNA.

Conform Digi24.ro, Ecaterina Andronescu, ministru al Educației în perioada decembrie 2000 – iunie 2003, decembrie 2008 – octombrie 2009, respectiv iulie 2012 – decembrie 2012, a fost acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani in dosarul Microsoft. Printre altele, aceasta ar fi aprobat bugetul pentru derularea programului SEI, respectiv pentru licențierea Microsoft, ar fi inițiat și avizat proiecte de hotărâri de Guvern prin care ar fi urmărit favorizarea firmelor Compaq și Siveco, ar fi stabilit procente de participare la proiect în favoarea anumitor firme. Ca urmare ar fi fost achiziționate servicii și produse la prețuri peste valoarea pieței (licențe cu 30-40% mai scumpe, calculatoare și produse software la prețuri cu până la 50% mai mari). Pe 19 noiembrie 2014, Senatul a avizat cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos