Acasă Angajari Amenintare FARA PRECEDENT a politistilor din toata Romania pentru Guvernul Grindeanu: Inchidem...

Amenintare FARA PRECEDENT a politistilor din toata Romania pentru Guvernul Grindeanu: Inchidem toate sectiile si plecam acasa!

„O să ajungem în situația în care o să închidem sediile și o să plecăm acasă. În această logică a salarizării, oamenii efectiv o să plece, pentru că această profesie nu mai oferă nimic din punct de vedere salarial, chiar dacă e o profesie de vocație, o profesie de risc, chiar dacă ne place… Un polițist nu are voie să aibă nicio activitate, alta decât cea de polițist, pe când medicul poate, profesorul poate, toată lumea poate să facă (și altceva — n. r.) și pe mine mă blochezi în salarizarea asta”, spune Dumitru Coarnă, citat de realitatea.net.

„Avem nemulțumiri pe termen scurt și nemulțumiri pe termen lung. Aș începe cu cele pe termen scurt, strict pe eliminarea disfuncțiilor salariale din sistemul public create nu știu de ce, dacă au fost create cu rea credință sau doar din neștiință, create, spun eu, poate din dorința de a face bine, dar au dezechilibrat sistemul public de salarizare, în sensul că MAI nu a primit nicio majorare salarială din 2008 la zi. Guvernul Cioloș și Guvernul Grindeanu au majorat salariul — pe bună dreptate, nu avem niciun fel de problema în zona aceasta — la Sănătate, Învățământ și Justiție, iar la poliție nimic și sigur că lucrurile scapă de sub control”, a declarat joi Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC).

Referitor la mitingul anunțat pentru sâmbătă, Dumitru Coarnă a spus că sunt așteptați peste 7.000 de polițiști atât din București, cât și din restul țării.

„Avem pentru sâmbătă anunțați peste 7.000 de oameni care o să vină în București. La ora 12:00 avem o întâlnire cu jandarmeria, pentru că vin autocare, oamenii sunt mobilizați la maxim, simt presiunea și ei vin să își ceară, civilizat, cu respectarea legii, un drept al lor, pentru că nu putem să muncim așa, aiurea, degeaba”, a susținut Coarnă.

El a adăugat că protestele polițiștilor vor continua până când își vor obține drepturile.

„Dacă situația nu va fi rezolvată sâmbătă, vom continua până vom obține aceste lucruri. Dreptul la grevă s-a născut prin grevă”, a avertizat sindicalistul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTanara UMILITA de Ambasadorul Romaniei la Londra: M-am dus sa plang in coltul strazii! Nicio avere nu poate justifica aroganta, nesimtirea, indolenta si lipsa de respect!
Articolul următorCea mai pura apa din lume izvoraste din Bucegi, in mijlocul padurii! Cercetatorii spun ca e mai buna decat Evian sau Perrier!