31.1 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăSocialAngajariAmenintare FARA PRECEDENT a politistilor din toata Romania pentru Guvernul Grindeanu: Inchidem...

Amenintare FARA PRECEDENT a politistilor din toata Romania pentru Guvernul Grindeanu: Inchidem toate sectiile si plecam acasa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Peștele de la cap se împute: Șef în Poliție reținut pentru fapte de corupție!

Șeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din Argeș...

„Nu am trădat cu absolut nimic” – Liderii de sindicat sunt incoltiti de profesorii care nu voiau sa opreasca greva

Liderii sindicatelor susțin că decizia privind suspendarea grevei din sistemul de Educație nu...

Stirea zilei: Profesorii suspenda greva, elevii se intorc de maine la scoala!

Surse guvernamentale ne-au precizat că s-a ajuns la o...

„O să ajungem în situația în care o să închidem sediile și o să plecăm acasă. În această logică a salarizării, oamenii efectiv o să plece, pentru că această profesie nu mai oferă nimic din punct de vedere salarial, chiar dacă e o profesie de vocație, o profesie de risc, chiar dacă ne place… Un polițist nu are voie să aibă nicio activitate, alta decât cea de polițist, pe când medicul poate, profesorul poate, toată lumea poate să facă (și altceva — n. r.) și pe mine mă blochezi în salarizarea asta”, spune Dumitru Coarnă, citat de realitatea.net.

„Avem nemulțumiri pe termen scurt și nemulțumiri pe termen lung. Aș începe cu cele pe termen scurt, strict pe eliminarea disfuncțiilor salariale din sistemul public create nu știu de ce, dacă au fost create cu rea credință sau doar din neștiință, create, spun eu, poate din dorința de a face bine, dar au dezechilibrat sistemul public de salarizare, în sensul că MAI nu a primit nicio majorare salarială din 2008 la zi. Guvernul Cioloș și Guvernul Grindeanu au majorat salariul — pe bună dreptate, nu avem niciun fel de problema în zona aceasta — la Sănătate, Învățământ și Justiție, iar la poliție nimic și sigur că lucrurile scapă de sub control”, a declarat joi Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC).

Referitor la mitingul anunțat pentru sâmbătă, Dumitru Coarnă a spus că sunt așteptați peste 7.000 de polițiști atât din București, cât și din restul țării.

„Avem pentru sâmbătă anunțați peste 7.000 de oameni care o să vină în București. La ora 12:00 avem o întâlnire cu jandarmeria, pentru că vin autocare, oamenii sunt mobilizați la maxim, simt presiunea și ei vin să își ceară, civilizat, cu respectarea legii, un drept al lor, pentru că nu putem să muncim așa, aiurea, degeaba”, a susținut Coarnă.

El a adăugat că protestele polițiștilor vor continua până când își vor obține drepturile.

„Dacă situația nu va fi rezolvată sâmbătă, vom continua până vom obține aceste lucruri. Dreptul la grevă s-a născut prin grevă”, a avertizat sindicalistul.

Ultimele stiri