Acasă Angajari Fara numar! Olguta Vasilescu anunta OFICIAL o noua DUBLARE A SALARIILOR de...

Fara numar! Olguta Vasilescu anunta OFICIAL o noua DUBLARE A SALARIILOR de la 1 iulie!

Pichetul politistilor din fata Ministerului Muncii s-a incheiat, joi, dupa trei ore si jumatate, timp in care protestatarii au suflat in vuvuzele, au fluturat steaguri si au afisat pancarte, informeaza news.ro.

Pe unele dintre aceste pancarte scria „Peste 60% din angajatii MAI au salariul minim pe economie”, „Logistica MAI – in continua degradare” si „Voi chirie 1.200 de euro, noi 80 de euro”.

Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), a declarat, la iesirea de la discutiile purtate cu ministrul Muncii, ca Lia Olguta Vasilescu a promis dublarea salariilor, de la 1 iulie.

„Am analizat impreuna noua proiectie unitara a salarizarii. Sigur ca noi astazi (joi, n.r.) ne aflam in fata Ministerului Muncii dintr-un singur motiv, acela ca nu ne-a fost prezentat tot corpul legii unitare a salarizarii. Avem o promisiune ferma de la doamna Vasilescu: joi, vineri saptamana viitoare, vom primi tot acest corp al legii”, a declarat Dumitru Coarna.

El a mai spus ca ministrul Muncii a promis ca de la 1 iulie va intra in vigoare legea salarizarii unitare, iar salariile din sistemul de aparare, siguranta si ordine publica vor fi dublate.

„In cifre, va dau un exemplu simplu. Daca acum avem 1.450 de lei, ar fi la dublu, un 2.500 de lei. Trebuie sa incepem sa si credem ca se va intampla asta. (…) Am si eu anumite suspiciuni pe care le-am adus la cunostinta doamnei ministru. Am aceste temeri. Doamna ministru mi-a spus ca in situatia in care nu va intra in vigoare aceasta lege, o sa isi dea demisia. Noi am reactionat ca nu ne incalzeste prea mult demisia dumneaei. Ar insemna ca din iulie sa reluam negocierile cu noul ministru al Muncii si sa ramanem la aceasi paradigma, adica salariile sa ramana tot la 1.450 de lei, cum avem acum la Ministerul de Interne”, a adaugat liderul sindical.

La randul sau, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”, Vasile Lincu, a spus ca asteapta ca marirea salariilor pentru politisti sa se faca prin ordonanta de urgenta.

El a precizat ca asteapta si sustinerea ministrului de Interne.

„Am avut discutii cu ministrul de Interne, dar noi nu vrem, nu concepem sa avem negocieri cu ministrul de Interne, noi vedem necesitatea unui parteneriat, pentru ca ministrul a aratat in diferite ocazii, inclusiv prin comunicate de presa, ca are la cunostinta despre situatia precara a salariilor politistilor si a celorlalti angajati din MAI, drept pentru care noi asteptam sa ne sustina, sa mergem impreuna la Guvern pentru a obtine aceste revendicari”, a spus Vasile Lincu.

Liderul sindical a adaugat ca protestul anuntat pentru sambata nu va fi anulat.

„Noi am platit deja deplasarea oamenilor din teritoriu, cheltuielile logistice au fost foarte mari. Ne-am bucura sa nu mai avem motive de protest, sunt rezervat ca ar putea fi posibil sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa rezolve aceste revendicari. Oamenii legii au declansat deja alte forme de protest specifice. De exemplu, foarte multi politisti rutieri dau avertisment, nu mai dau amenzi”, a aratat Lincu.

Intrebat daca se pune problema unei greve, liderul sindical nu a exclus aceasta posibilitate, mentionand ca o eventuala greva nu va fi sustinuta de sindicate, deoarece ar incalca legea.

„Desi realitatea a demonstrat ca acest lucru (greva – n.red.) conduce la schimbari imediate, politistii au aceasta interdictie, nu putem sa le solicitam sa incalce legea, dar nu excludem si posibilitatea ca oamenii sa decida in mod spontan, neorganizat, sa apeleze la aceasta forma. Nu va fi sustinuta de sindicate, dar poate fi luata in calcul ca o reactie a oamenilor”, a spus Vasile Lincu.

Politistii din sindicatele Pro Lex si SNPPC au anuntat ca vor iesi in strada, trei zile la rand, joi, vineri si sambata, pentru a cere salarii mai mari, dupa modelul celor acordate in sistemul sanitar, dar si altor categorii de bugetari.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentRasturnare de situatie in ATENTATUL de la Londra! Teroristul este, de fapt, un profesor de engleza nascut in Marea Britanie!
Articolul următorDirectorul Administratiei Nationale de Meteorologie: Romania este in pragul unui RAZBOI METEOROLOGIC!