Acasă Economie Americanii tocmai au dat CEA MAI MARE TEAPA din istoria Romaniei! Si...

Americanii tocmai au dat CEA MAI MARE TEAPA din istoria Romaniei! Si ne RAD IN FATA!

Final neaşteptat în cazul dispariţiei unuia dintre cele mai importante contracte semnate de statul român pentru construcţia unei autostrăzi. După 13 ani de anchetă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au decis să închidă dosarul privind dispariţia contractului Bechtel, deoarece faptele sunt deja prescrise, potrivit Digi24.

Este vorba despre o plângere depusă în urmă cu trei ani de Dan Șova, fost ministru al Marilor Proiecte. El a făcut inițial o sesizare la DNA pentru abuz în serviciu, neglijență în serviciu și distrugere pentru dispariția contractului original.

DNA a declinat plângerea pe motiv că nu are competența legală pentru a verifica faptele semnalate.

În noiembrie 2003, prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului, CNADNR era împuternicită să înceapă negocierile cu firma americană Bechtel pentru construcţia Autostrăzii Transilvania. Contractul a fost încredinţat direct, fără procedură de licitaţie. Preţul estimat a fost de 5,4 milioane de euro pe kilometru.

Pe 30 mai 2013, statul român a reziliat înţelegerea, plătind penalităţi de 37,2 milioane de euro. A mai preluat şi datorii de 50 de milioane de euro. În aproape 10 ani, Bechtel a construit 52 de kilometri de autostradă pentru care a încasat 1,1 miliarde de euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDr. Ovidiu Penes: Mancata gresit, ciorba poate produce cancer la stomac!
Articolul următor”Aici am o viata mai buna ca in Germania!” Marturiile unor oameni fericiti in satul din Romania unde traiesc mai multi straini decat romani!