26.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăEconomieANAF-ul IA LA PURICAT orice roman care are card!

ANAF-ul IA LA PURICAT orice roman care are card!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu si-a amintit brusc despre drepturile romanilor din Ucraina

Dupa ce ani de zile politicienii romani nu au...

ANAF-ul a terminat cu averile politicienilor si a inceput cu averile influencerilor!

ANAF-ul a terminat de verificat averile politicienilor si altor...

Salariul minim va creşte la 3.300 de lei brut. Cât va ajunge să fie la 1 ianuarie

Guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie,...

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a amânat pentru 1 iulie, în loc de 1 aprilie, raportarea de către bănci a tuturor persoanelor care deschid sau închid conturi, precum și a celor care închiriază casete de valori,  în spațiul virtual privat. Transmiterea de date se va face, în continuare, pe formatul existent.

Conform Codului de Procedură Fiscală, de la 1 ianuarie 2016, băncile sunt obligate să raporteze către ANAF, zilnic, lista persoanelor fizice sau juridice care deschid sau închid un cont bancar, de orice fel, precum și lista celor care închiriază cutii de valori.

Conform ordinului 3770/2015 care conține procedura de raportare, până la 31 martie, instituțiile de credit pot transmite rulajele și/sau soldurile conturilor deschise, precum și informațiile și documentele privind operațiunile derulate prin respectivele conturi în formatul și modalitățile existente până în acest an, anunta profit.ro.

După data de 31 martie, trebuie să transmită datele în spațiul privat de pe portalul ANAF, un sistem informatic prin care utilizatorii fac upload și download de documente.

„Întrucât actualmente nicio instituție de credit nu a raportat începerea testărilor complete și pentru a se putea permite adaptarea sistemelor informatice ale acestora la noile prevederi, a fost identificată necesitatea modificării OPANAF nr. 3770/2015, în sensul prorogării unor termene la data de 01.07.2016”, arată ANAF. În consecința depunerea în spațiul virtual de pe portalul ANAF se amână pentru 1 iulie, în loc de 1 aprilie.

Ultimele stiri