Fostul presedintele roman Ion Iliescu a permis CIA sa opereze o inchisoare pe teritoriul tarii deoarece era liderul unui stat vasal al SUA, a declarat fostul analist CIA Raymond McGovern pentru Sputnik News, portavocea guvernamentala rusa.

maxresdefault_39964000„Romania este ceea ce presedintele Vladimir Putin ar numi un stat vasal al SUA”, a declarat fostul analist CIA devenit activist politic, Raymond McGovern.

Raymond McGovern a mai declarat ca Iliescu a aprobat inchisoarea CIA din Romania deoarece era motivat de banii americani.

„Banii proveniti din impozitele platite de mine se duc catre un individ precum Iliescu si oamenii lui din serviciile secrete. Si ce obtinem noi, SUA, din asta? Primim un loc unde sa torturam oameni”, a spus McGovern.

Ar fi interesant de investigat contul din Elvetia al lui Iliescu si cum fostul presedinte a obtinut casa de langa lac, a mai spus fostul analist CIA.

Acesta a mai precizat ca ii vine greu sa creada ca Iliescu nu a stiut despre existenta inchisorii CIA. Daca nu a stiut asta a fost pentru ca nu a vrut sa stie.

Intr-un interviu acordat revistei germane Spiegel, fostul presedinte Ion Iliescu a admis, recent, ca a pus la dispozitia CIA un „sediu”.

In interviul acordat Spiegel Online, Iliescu a povestit ca in perioada sfarsit de 2002 – inceput de 2003 „aliatii nostri americani ne-au rugat sa le punem la dispozitie un sediu”. In calitate de sef de stat la acea vreme, Iliescu a aprobat cererea in principiu. De detalii s-ar fi ocupat fostul sef al administratiei prezidentiale si consilier pe securitate nationala Ioan Talpes, afirma Spiegel.

Sursa: realitatea.net