Analiza lui Oreste Teodorescu: 5 lucruri despre vizita presedintelui Iohannis la Casa Alba pe care nimeni nu le-a observat!

3473

Jurnalistul Oreste Teodorescu atrage atentia intr-o postare pe pagina sa de facebook asupra punctelor care au facut din vizita presedintelui Klaus Iohannis un adevarat succes in relatiile bilaterale dintre Romania si SUA, dar mai ales in ceea ce priveste pozitionarea tarii nostre in Estul Europei, dupa deteriorarea relatiei dintre NATO si Turcia.

Potrivit lui Oreste Teodorescu cele cinci elemente care graviteaza in jurul aceste vizite tin de organizare, prezentare, cat si de propagarea mesajului care i-a lasat muti pe contestatarii presedintelui Klaus Iohannis.

Cateva remarci apropos de vizita istorica a presedintelui Romaniei in SUA.
1. Este probabil o premiera faptul ca nu MAE a organizat exemplar prezenta noastra la Casa Alba si nici ambasadorul ci alte institutii, de data aceasta serioase si responsabile din Romania, iar prezenta directorului SRI Eduard Hellvig, in SUA, alaturi de K. Iohannis arata din ce parte s-au facut cartile.
2. Din punct de vedere al muncii de intelligence, sa nu uitam ca Romania este al doilea mare contributor de informatii al NATO si cel mai mare furnizor de informatii de interes strategic pentru SUA de pe flancul estic.
3.Vizita lui Hellvig la CIA, iar anterior vizitele capilor serviciilor americane in Romania la SRI: Claper, Comey, Brennan, toate acestea au determinat aceasta intalnire istorica intre Iohannis si Trump.
4. Ministrul de externe, T. Melescanu a fost evident ocolit caci se cunoaste apetenta domniei sale si a shogunului sau, Tariceanu pentru Rusia si serviciile sale.
5. Niste lingai de presa nu au ratat ocazia sa-si arate micimea sufleteasca si ingustimea mintii,perorand in spatiul public numai mizerii decupate din aparatul de propaganda de la Kremlin.