Acasă Comentariul zilei Analiza lui Oreste Teodorescu, in vremuri de confuzie: ”De ce nu mai...

Analiza lui Oreste Teodorescu, in vremuri de confuzie: ”De ce nu mai evoluează nici o națiune astăzi”

316

Jurnalistul Oreste Teodorescu a postat pe pagina oficiala de facebook o interesanta analiza care ar putea lamuri multa lume cu privire la vremurile confuze pe care le traim in zilele noastre.

”De ce nu mai evoluează nici o națiune astăzi
Initial, in antichitate, conducătorul, marele preot, judecătorii făceau parte din categoria celor care risca pentru alții!
Moise și fratele lui Aaron și-au pus pielea la bătaie pentru a promova legile divine, apoi regele David s-a luptat la propriu cu Goliat, și-a riscat viața, Iisus a riscat răstignirea pentru a permite mântuirea, cu alte cuvinte, liderii spirituali și politici jucau in prima linie, așa cum șamanii răspundeau cu viața lor pentru tratamentele prescrise, sau arhitecții antici cărora li se surpa construcția ucigând locuitorii, primeau pedeapsa capitala!
Între conducator și popor exista principiul reciprocității. Cât a fost așa, lumea a evoluat. Poporul crede și asculta conducătorii când știe ca și ei suferă și plătesc esecul! Prăpastia uriașă dintre politic și popor s-a născut atunci când liderii nu au mai asudat și sângerat laolaltă cu plebea
Astăzi, in spatele birocrației s-a ascuns de fapt fuga liderilor de responsabilitate! Astăzi trăim intr-un imperiu birocratic, centralizat in care statul e ceva abstract iar contribuabilul ceva concret, adică cei care nu risca profita maxim de pe urma celor care supraviețuiesc, iar când eșuează, se refugiază in abstract, neplătind aproape niciodată nimic.
Astăzi cei care ne conduc sunt Lașii care nu-și pun niciodată pielea la bătaie dar încearcă sa schimbe lumea din temelii, care nu își plătesc niciodată erorile, profita cinic de cei care risca totul pentru a trai mai bine si se feresc obsesiv compulsiv de cei care sunt dispuși sa riște totul pentru alții, a caror singura recompensa este înfăptuirea binelui prin respectarea comandamentelor divine.
Astazi idiotii își proclama imperiul si tare ma tem ca nu mai exista suficienți oameni lucizi care sa-i ajute sa înțeleagă capcana sinucigașă in care s-au aruncat mestecând lozinci si promovând iluzii!
Sa reflectam puțin asupra sintagmei globaliste: lumea este un sat mai mare! Idioțenie mai periculoasa ca asta nu a fost enunțată nici măcar in fantasmele egalitarismului comunist.
Pai familia nu e trib, tribul nu este națiune, națiunea nu este imperiu și nici imperiul nu e lumea…întotdeauna vor exista indivizi și colectivități, lupi singuratici și haite, membri și non membri ai diverselor cluburi, adică minorități și majoritați, cu drepturi și liberați garantate de însăși natura umană”, scrie Oreste Teodorescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos