Acasă ACTUALITATE Anchetă DiscoverProject: Un consilier guvernamental datorează chinezilor 5 de milioane de euro

Anchetă DiscoverProject: Un consilier guvernamental datorează chinezilor 5 de milioane de euro

137

Cazul de coruptie din Unifarm ia amploare de la o zi la alta. Potrivit portalului DiscoverProject, de aceste achiziții s-a ocupat consilierul șefului Unifarm Adrian Ionel, Bogdan Micu care, printre altele, este dator peste 5 milioane de euro unui concern chinezesc.

În vârful pandemiei, Adrian Ionel îl avea drept consilier onorific pe Bogdan Micu, pus să se ocupe de achizițiile de echipamente medicale din China. Micu e dator vândut de mai mulți ani unui concern chinezesc cu afaceri în energie. Le datorează chinezilor peste 5 milioane de euro, scrie DiscoverProject.

Până la 35 de ani, Micu a colecționat companii. A fost implicat în aproape 30 de afaceri, unele cu probleme financiare. În timpul liber era activist de mediu. Apoi, a început să colecționeze funcții publice.

Bogdan Micu este și consilier cu jumătate de normă al ministrului Mediului, unde se ocupă de programul Sumal 2, pentru monitorizarea tăierilor de lemn, după ce anterior pusese pe picioare aplicația Inspectorul Pădurii. 

Micu susține că a devenit consultant pentru achizițiile Unifarm după ce ”a avut norocul să ajungă la premierul Orban printr-o recomandare”.

În alte ocazii, Micu este prezentat drept consilier onorofic al premierului, deși într-un răspuns pentru DiscoverProject, Guvernul susține că Micu n-a avut niciodată o astfel de calitate. Bogdan Micu n-a dorit să răspundă întrebărilor pe această temă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLiderii PSD isi scot ochii pentru ciolan. Teodorovici: „Actuala conducere a PSD este dezastruoasa pentru tara”
Articolul următorA murit Ionut Popa, unul dintre cei mai iubiti antrenori din Liga 1