Angajatii din sistemul sanitar vor intra in GREVA GENERALA din 28 noiembrie!

23

Angajatii din sistemul sanitar vor intra in greva generala din 28 noiembrie pe termen nelimitat, a anuntat, joi, vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

Potrivit lui Marius Sepi, protestele sunt sustinute si de catre organizatiile profesionale ale medicilor.

El a precizat ca angajatii din sistemul sanitar sunt deschisi la orice negociere care ar duce la rezolvarea problemelor ridicate de acestia.

Angajatii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

Federatia Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino” a recomandat tuturor doctorilor din sistemul public sa-si dea acordul pentru participarea la greva de avertisment si la greva generala organizate in luna noiembrie de Federatia Sanitas.

„Avand in vedere ca guvernantii au raspuns la demersurile noastre prin tacere, ca guvernantii nu isi asuma, public, responsabilitatea pentru subfinantarea sistemului sanitar, ca guvernantii considera ca s-au achitat cu brio de rezolvarea revendicarilor profesionistilor din sistemul sanitar, ca prin politicile lor financiare, aceiasi guvernanti creeaza premisele unei subminari a sanatatii publice, la care noi, medicii, nu dorim sa fim complici, nu ne ramane decat o solutie: greva”, a spus dr. Florin Chirculescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”.

Sursa: mediafax.ro