Acasă Economie PESTE ASTEPTARI: Economia A CRESCUT cu 1,6% in trimestrul trei!

PESTE ASTEPTARI: Economia A CRESCUT cu 1,6% in trimestrul trei!

24

Economia a crescut cu 1,6% in trimestrul al treilea si cu 4,1% comparativ cu iulie-septembrie 2012, astfel ca la noua luni avansul Produsului Intern Brut (PIB) se plaseaza la 2,7%, estimeaza Institutul National de Statistica (INS).

„Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul III 2013 a fost, in termeni reali, mai mare cu 1,6% comparativ cu trimestrul II 2013 (date ajustate sezonier). Fata de acelasi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 4,1% atât pe seria bruta cât si pe seria ajustata sezonier. In perioada 1.I – 30.IX 2013, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul 2012, cu 2,7%, atât pe serie bruta cât si pe serie ajustata sezonier”, arata INS, intr-un comunicat.

Datele reprezinta „estimarile semnal” ale Statisticii. Varianta provizorie a evolutiei PIB pentru trimestrul al treilea va fi III anuntata la 4 decembrie.

Cresterea de 1,6% este mai mare decât cea anticipata de analisti.

„Ne asteptam ca PIB sa fi crescut cu 1% in T3 2013 in termeni trimestriali ajustati sezonier, usor mai bine decât consensul pietei, de 0,8%. Totusi, accelerarea de la cresterea de 0,5% din T2 2013 este cel mai probabil condusa de sectorul agricol, iar detaliile le vom afla abia pe 4 decembrie. (…) Cifrele recente din sectorul industrial sugereaza ca exista unele sanse ca expansiunea economica sa fi fost chiar mai puternica”, arata miercuri ING, intr-un raport.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos