Acasă ACTUALITATE Angela Merkel anunta clar ca Turcia nu va intra niciodata in UE!...

Angela Merkel anunta clar ca Turcia nu va intra niciodata in UE! ”Nu văd o aderare şi nu am crezut vreodată că va avea loc”

Cancelarul Angela Merkel a declarat, în singura dezbatere electorală dinainte de alegerile legislative din Germania, că este în favoarea opririi negocierilor pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană, informează Reuters, stirileprotv.ro.
Merkel, care încearcă să obţină un al patrulea mandat la conducerea executivului de la Berlin, a susţinut într-o dezbatere electorală că Turcia nu ar trebui să adere la UE şi a promis că va discuta cu alţi lideri europeni pentru a pune capăt negocierilor de aderare dintre Ankara şi Bruxelles.
Având în vedere deteriorarea situaţiei drepturilor omului în Turcia, Merkel a anunţat că este de acord cu o oprire a negocierilor de aderare a Ankarei la Uniunea Europeană.
”Nu văd o aderare şi nu am crezut vreodată că va avea loc”, a spus ea, adăugând că este o chestiune doar de cine ”va închide uşa” prima – Turcia sau UE.
Comisia Europeană o susține pe Merkel: Acţiunile Turciei exclud posibilitatea aderării la UE
Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) au declarat luni după-amiază că acţiunile autorităţilor turce exclud posibilitatea aderării ţării la Uniunea Europeană.
Turcia face paşi uriaşi pentru a se îndepărta de Europa şi asta face imposibilă o ascensiune a Turciei la Uniunea Europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene.
De asemenea, acesta a subliniat că orice decizie cu privire la oprirea oficială a negocierilor de aderare, care sunt de mult timp blocate, va trebui să fie luată de cele 28 de ţări membre ale UE, ci nu de executivul european de la Bruxelles.
Ankara acuză Germania de populism
 
De parte acealaltă, un purtător de cuvânt al preşedinţiei turce i-a acuzat pe politicienii germani că se complac în populism.
”Nu este o coincidenţă faptul că preşedintele nostru Erdogan a ajuns să fie subiectul principal al dezbaterii. Atacurile germane şi europene asupra Turciei şi a lui Erdogan, care ignoră problemele urgente şi esenţiale, sunt o reflecţie a îngustării perspectivelor”, a declarat purtătorul de cuvânt Ibrahim Kalin.
De asemenea, acesta i-a condamnat pe politicienii germani care se ”complac în populism”. ”Sperăm că se va încheia atmosfera problematică, care a transformat relaţiile turco-germane în victime ale unor perspective politice înguste”, a completat Kalin.
În ultimul an, relaţiile turco-germane s-au deteriorat dramatic şi probleme similare au existat şi între Turcia şi alte ţări ale Uniunii Europene.
Printre punctele de dispută s-a numărat şi interdicţia impusă politicienilor turci de a participa la mintinguri de campanie organizate în ţările europene înainte de referendumul din aprilie pentru extinderea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.
De asemenea, autorităţile turce au restricţionat accesul parlamentarilor germani la trupele staţionate în baza aeriană Incirlik, ceea ce a dus la decizia de mutare a trupelor în Iordania.
Ankara a stârnit furia guvernanţilor germani şi după ce a arestat mai multe persoane cu cetăţenie germană din motive politice, printre acestea numărându-se şi jurnalistul Deniz Yucel.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn roman a castigat la CEDO dreptul de a sta pe messenger la serviciu!
Articolul următorEpiscop al Timisoarei prins de Politie la volan cu 170 km/h! Apoi a vrut sa pacaleasca politistii!