Acasă ACTUALITATE Un roman a castigat la CEDO dreptul de a sta pe messenger...

Un roman a castigat la CEDO dreptul de a sta pe messenger la serviciu!

15

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat dreptate marţi unui angajat român care fusese concediat în urmă cu 10 ani după ce a fost monitorizat folosind internetul în scopuri personare la serviciu, potrivit Agerpres.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Judecătorii Marii Camere, instanţa supremă a CEDO statuând în apel o decizie din 2016, au considerat că ‘autorităţile naţionale (române) nu au protejat în mod corect dreptul lui Bogdan Mihai Bărbulescu la respectarea vieţii şi a corespondenţei sale private şi astfel nu au asigurat un echilibru just între interesele în cauză’, se menţionează în decizia CEDO adoptată cu 11 voturi pentru şi 6 contra.

Aşadar, s-a încălcat articolul 8 (dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei) al Convenţiei europene privind drepturile omului, potrivit unui comunicat al CEDO.

CEDO a decis astfel în cazul unui inginer român, concediat în urmă cu 10 ani pentru că folosea la serviciu Yahoo Messenger, scrie digi24.ro

Bărbatul a spus că folosea serviciul de mesagerie pentru a vorbi cu clienții, dar angajatorul i-a reproșat că vorbea și cu fratele său și cu iubita, așa că l-a concediat, în 2007.

Inginerul a contestat concedierea în instanță. Curtea de Apel București nu i-a dat câștig de cauză, așa că bărbatul, acum în vârstă de 38 de ani, a sesizat CEDO.

Decizia de astăzi este obligatorie pentru toate statele care au semnat Convenția pentru Drepturile Omului.

 

Articolul precedentAnexarea Crimeei a creat un precedent! Un apropiat al lui Putin propune alipirea Transnistriei, la schimb cu oferirea Republicii Moldova Romaniei!
Articolul următorAngela Merkel anunta clar ca Turcia nu va intra niciodata in UE! ”Nu văd o aderare şi nu am crezut vreodată că va avea loc”