Acasă ACTUALITATE Un roman a castigat la CEDO dreptul de a sta pe messenger...

Un roman a castigat la CEDO dreptul de a sta pe messenger la serviciu!

15

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat dreptate marţi unui angajat român care fusese concediat în urmă cu 10 ani după ce a fost monitorizat folosind internetul în scopuri personare la serviciu, potrivit Agerpres.

Judecătorii Marii Camere, instanţa supremă a CEDO statuând în apel o decizie din 2016, au considerat că ‘autorităţile naţionale (române) nu au protejat în mod corect dreptul lui Bogdan Mihai Bărbulescu la respectarea vieţii şi a corespondenţei sale private şi astfel nu au asigurat un echilibru just între interesele în cauză’, se menţionează în decizia CEDO adoptată cu 11 voturi pentru şi 6 contra.

Aşadar, s-a încălcat articolul 8 (dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei) al Convenţiei europene privind drepturile omului, potrivit unui comunicat al CEDO.

CEDO a decis astfel în cazul unui inginer român, concediat în urmă cu 10 ani pentru că folosea la serviciu Yahoo Messenger, scrie digi24.ro

Bărbatul a spus că folosea serviciul de mesagerie pentru a vorbi cu clienții, dar angajatorul i-a reproșat că vorbea și cu fratele său și cu iubita, așa că l-a concediat, în 2007.

Inginerul a contestat concedierea în instanță. Curtea de Apel București nu i-a dat câștig de cauză, așa că bărbatul, acum în vârstă de 38 de ani, a sesizat CEDO.

Decizia de astăzi este obligatorie pentru toate statele care au semnat Convenția pentru Drepturile Omului.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos