Fondatorul firmei IT TotalSoft, Liviu Drăgan, consideră că principalele probleme ale afacerilor din România sunt lipsa forței de muncă și lipsa de moralitate din aparatul de stat. La rândul său, proprietarul lanțului de restaurante City Grill, Dragoș Petrescu, denunță impactul corupției asupra oamenilor de afaceri și recentele legi propuse de guvern în justiție.

La o conferință a fundației Romanian Business Leaders, Liviu Drăgan a explicat care sunt principalele probleme ale antreprenorilor în viziunea sa:

  • ”România are o problemă majoră că forța de muncă îi migrează în afara țării. Dar nu cred că asta este cea mai mare problemă, ci faptul că suntem în România la ora actală 17-18 milioane de oameni și sunt 4,5 milioane de oameni care lucrează, din care 1,5 sau 1 milion sunt în aparatul de stat. Deci este aproape imposibil să existe o evoluție puternică a unei țări cu un număr atât de mic de salariați. Și toată economia suferă. Nu am văzut niciun guvern care să spună: <<Voi crește forța de muncă ce stă la țară pe ajutoare sociale și pe trei roșii pe care le cultivă în loc să se încadreze în câmpul muncii>>” Se luptă extraordinar de mult ca toată lumea să iasă la pensie la 58, la 56, la 53 de ani, Armata iese la 40 de ani, în loc să-i reîncadreze în câmpul muncii, probabil că stau și ei, marea majoritate”.

Sursa: startupcafe.ro

Transparenta face diferenta