Acasă Economie Anunt ISTORIC din partea Bancii Transilvania! Vizeaza TOTI clientii din Romania!

Anunt ISTORIC din partea Bancii Transilvania! Vizeaza TOTI clientii din Romania!

13

Horia Ciorcilă preşedintele băncii din Cluj: „Suntem preocupaţi de eficien­ti­zarea, în continuare, a modelului nostru de business, de investiţii în oameni şi în tehnologie“. Banca Transilvania (TLV) a înregistrat în 2015 un profit net contabil de 2,4 miliarde de lei, în creş­te­re cu 456% faţă de anul precedent, ca urmare a înre­gis­tră­rii câştigului de 1,6 mld. lei din tranzacţia de preluare a Volksbank România.

Activele totale ale băncii au avansat anul trecut cu 32,6%, până la 47,2 miliarde de lei, ca urmare a inte­grării Volksbank. Acesta este primul bilanţ şi cont de profit şi pierdere ce include ambele entităţi.

Veniturile nete din dobânzi ale băn­cii au urcat cu 21%, până 1,4 mi­liar­de de lei. Veniturile nete din speze şi comi­sioane au urcat cu 12%, până la 457 mil. lei. Veniturile nete din tran­zac­ţionare, înregistrate în prin­cipal din titluri de stat, au urcat cu 41%, până la circa 180 mil. lei. Cheltu­ielile băncii cu personalul au cunoscut o creştere substanţială cu 44%, până la 651 mil. lei, în timp ce chel­tu­iele ope­ra­ţionale s-au dublat la 600 mil. lei.

Soldul de credite al noii entitaţi a urcat de la 17,5 mld. lei la 25,1 mld. lei în 2015.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos