9.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăEconomiePanica in sistemul BANCAR! Datele personale a UN MILION de posesori de...

Panica in sistemul BANCAR! Datele personale a UN MILION de posesori de carduri AU AJUNS PE INTERNET!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Datele de identificare a peste un milion de carduri din întreaga lume erau disponibile sâmbătă pe o bază de date on-line, relatează The Independent. În schimbul unei taxe de înregistrare de doar 20 de dolari, oricine putea accesa numerele, datele de expirare și numele înscrise pe mai mult de un milion de carduri, alături de numele, adresele și chiar numerele de telefon ale proprietarilor lor, scrie Agerpres.

Existența Bestvalid.cc a fost prima dată semnalată de către publicația The Times, care a alertat Agenția Națională de Combatere a Infracționalității și parlamentarii britanici, însă aceasta era încă accesibilă online sâmbătă.

După înregistrarea printr-un nume de utilizator și o parolă, The Independent a reușit să acceseze baza de date în câteva minute.

Site-ul acesteia arată obișnuit, cu o secțiune de întrebări frecvente, cu reguli, termeni contractuali și „știri”, cu toate că „produsele” sale sunt departe de a fi unele obișnuite.

Utilizatorii pot alege carduri în funcție de țară, bancă, nume, dată de expirare, oraș și cod poștal la prețuri modice, „corespunzătoare calității materialului”, așa cum indică site-ul.


Citeste si:

Toate TAXELE si IMPOZITELE la stat se platesc acum online, cu cardul!

Mare atentie! O noua smecherie de FURAT BANI DE PE CARD face victime in Romania!


O căutare rapidă a țărilor de unde provin cardurile indică state precum SUA, China, Grecia, Argentina, India, Taiwan, Danemarca, Bahamas, Australia și Zimbabwe.

Pentru Regatul Unit, căutarea a relevat 84.570 rezultate, dintre care 78.318 de carduri de debit, 6.239 carduri de credit și câteva carduri cu plata amânată (charge cards).

The Times a descoperit în baza de date detalii bancare ale unui fost consilier principal al reginei, dar și ale unor doctori, avocați, bancheri și alți profesioniști.

Potrivit The Independent, site-ul ar funcționa din luna iunie a anului trecut.

Domeniul de internet „.cc” este codul de țară pentru Insulele Cocos, un teritoriu australian din Oceanul Indian, cu doar 600 de locuitori. Potrivit relatărilor, domeniul de internet este utilizat de mai multe cluburi de ciclism, de biserica catolică și de alte biserici creștine, dar și de Republica Turcă a Ciprului de Nord, recunoscută doar de către Turcia.

Ultimele stiri