Acasă Social Modificări pentru utilizarea cardurilor de energie. Marcel Boloș: Cei 4 milioane de...

Modificări pentru utilizarea cardurilor de energie. Marcel Boloș: Cei 4 milioane de beneficiari pot acum să plătească și datoriile de anul trecut

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, un act normativ de modificare și și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile prin care se acordă sprijin persoanelor vulnerabile pentru achitarea facturilor la energie.

Reglementările nou introduse vizează eficientizarea utilizării sprijinului, pentru a se asigura acces și tratament egal tuturor potențialilor beneficiari eligibili.

Marcel Boloș: „Cardurile pentru achitarea facturilor la energie acordate persoanelor vulnerabile pot fi utilizate ca instrumente de plată de două luni și jumătate, timp în care am monitorizat permanent derularea programului, împreună cu reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română și am căutat permanent soluții de îmbunătățire a implementării”.

„Obiectivul nostru principal este ca beneficiarii să se poată folosi de banii acordați prin intermediul cardului de energie, iar utilizarea acestuia să fie cât mai simplă și rapidă. Clarificările pe care le-am adoptat astăzi în ședința de Guvern răspund unor situații întâlnite în cursul implementării, astfel încât toți cei care au dreptul să primească acest sprijin să îl poată accesa, indiferent de tipul de energie folosit, și să permitem totodată și achitarea datoriilor restante începând cu 1 februarie 2022”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBugetari chemati sa dea inapoi la stat banii primiti anul trecut
Articolul următorBiserica se delimiteaza de AUR: ”Un creștin real nu agresează, nu înjură, nu urlă la microfon, nu (se) filmează compulsiv”