Acasă Mediu Numar record de vipere inregistrate in Romania. Expertii sunt uimiti

Numar record de vipere inregistrate in Romania. Expertii sunt uimiti

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării a semnalat luni, pe propria pagină de Facebook, un record de vipere la o evaluare în două pătrate de probă din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Potrivit sursei, recordul a fost înregistrat joi, 11 mai, atunci când în zona Perişor-Periteaşca au fost observate 26 de vipere de stepă şi 14 piei năpârlite.

„Având în vedere abundenţa mare de vipere de aici se impune protejarea zonei. Habitatul viperei de stepă în Delta Dunării este reprezentat de zonele de stepă, zonele de sărătură şi dunele cu vegetaţie psamofilă, dar şi zone cu păduri rare pe nisipuri sau zone mai umede cu Juncus”, se specifică în sursa amintită.

Plaja sălbatică Perişor-Periteaşca este zonă-tampon şi zonă economică, potrivit zonării Administraţiei RBDD, şi este preferată de mulţi turişti pentru băi de soare. În zonă se ajunge însă numai cu o barcă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentNoul Cod Rutier: Faza scurtă devine obligatorie și ziua și noaptea pe toate drumurile publice din afara localitățlilor
Articolul următorFirea incepe scandalul in PSD: Disperata ca o dau afara din guvern, sare la gatul colegilor!