25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăEconomieMare atentie! O noua smecherie de FURAT BANI DE PE CARD face...

Mare atentie! O noua smecherie de FURAT BANI DE PE CARD face victime in Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Folosite de unele bănci fără a ţine cont de potenţiale riscuri de securitate, ca metodă pentru a limita în afara orelor de program accesul persoanelor care nu sunt clienţi ai bancomatelor, uşile de acces cu slot pentru cardul de credit sunt ideale pentru furtul datelor bancare.

Profitând de neatenţia vizitatorilor obişnuiţi să verifice după dispozitive clandestine doar în preajma bancomatului pe care îl accesează, noile skimmere pentru uşă pot obţine datele de pe cardul de credit încă de la intrarea clientului sediul băncii.
Totuşi pentru ca banii să poată fi extraşi este nevoie ca victima să folosească măcar unul dintre bancomate, oferind atacatorilor ocazia să intercepteze şi codul pin. Pentru acest pas, hackerii apelează la o cameră video de forma unei benzi subţiri din plastic, lipită în dreptul tastaturii bancomatului, scrie go4it.ro.
Acum arată la interior skimmer-ul lipit pe uşa sediului unei bănci

În ambele cazuri, citirea datelor de pe card şi interceptarea codului PIN sunt posibile prin neglijenţa victimelor, care nu iau nici măcar minime măsuri preventive, cum ar fi acoperirea palmei folosită pentru tastare cu o batistă. Bine de ştiut este şi că majoritatea sistemelor de acces implementate de bănci pentru uşa de la intrarea în încăperea unde sunt găzduite bancomatele nu ţin cont de tipul cardului folosit, acceptând practic orice cartelă cu bandă magnetică, a cărei interceptare nu oferă nici un folos atacatorilor.

Ultimele stiri