Acasă Economie Alocatia pentru copii poate creste la 100 de euro pe luna! Conditia...

Alocatia pentru copii poate creste la 100 de euro pe luna! Conditia e sa nu aiba absente!

Un senator a inițiat o lege potrivit căreia fiecare copil din România primește o alocație lunară de 100 de euro din momentul în care se naște și până își termină studiile, cu condiția să nu aibă absențe de la școală.

Banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a declarat senatorul Ionel Agrigoroaei, potrivit Libertatea.

Senatorul spune că se găsesc și sumele necesare pentru a mări alocația copiilor. În primul rând să se recupereze banii găsiți de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro ,băgate în panseluțe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentStirea Zilei: Seful ANAF acuzat de DNA intr-un dosar cu furt din fonduri europene!
Articolul următorUn sibian castiga 40 de milioane de dolari pe an AJUTAND romanii din toata lumea sa vorbeasca mai ieftin acasa!