Acasă Economie Statul mai pune un BIR pe romani! Vom plati IMPOZIT pe terenul...

Statul mai pune un BIR pe romani! Vom plati IMPOZIT pe terenul DE SUB BLOC! Vezi de cand!

Începând din acest an, la impozitul pe locuinţă se adaugă şi cel pentru terenul de sub bloc, pe lângă cel pentru pereţi, holuri, lift şi casa scării. Consultanții menționează că măsura va fi luată doar pentru a aduce bani în visteria primăriilor, transmite Digi24.

 „Fiecare proprietar are anumite cote indivize şi va plăti cota indiviza și pentru terenul de sub clădire, lucru ce nu se întâmpla anterior”, a declarat consultantul fiscal Răzvan Ungureanu.

Pentru un apartament cu o suprafaţă de 50 metri pătrați, într-un bloc cu peste patru etaje, proprietarul va plăti un impozit pe teren cuprins între 10 şi 26 de lei, în funcție de cartierul în care este situat imobilul.


Citeste si:

Lovitura GREA de Sarbatori pentru toti romanii plecati in strainatate! Un nou IMPOZIT!

Asta o sa DOARA! Din 2016 proprietarii de locuinte PLATESC IMPOZIT de 13 ori MAI MARE!


În cazul apartamentelor vechi va fi impozitat doar terenul de sub bloc. Situaţia este diferită la ansamblurile rezidenţiale. În cele mai multe cazuri, doar drumul principal aparţine autorităţii locale, restul a intrat în posesia proprietarilor la cumpărarea locuinţei.

Persoanele care au construcţii de mari dimensiuni trebuie să plătească mai mult, deoarece că nu mai plătesc doar suprafaţa pe care o ocupă clădirea, ci şi terenul rămas liber. Toate impozitele vor creşte bugetul autorităţilor locale, spun consultanţii, care încearcă să vadă şi partea plină a paharului.

„Atâta timp cât primăriile au la dispoziţie mai mulţi bani, vor cere mai puţine impozite de la bugetul general consolidat, iar bugetul consolidat al statului, la centru, vor rămâne mai mulţi bani pentru diverse proiecte”, a explicat consultantul fiscal Adrian Bența.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPERICOL pe strazile Romaniei! Dacia recheama in SERVICE mii de masini cu probleme!
Articolul următorIstoricul Dinu C. Giurescu: Romania este o tara in DERIVA, care se desface BUCATA cu BUCATA! N-o sa mai ramana NIMIC!