23.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomieAsta o sa DOARA! Din 2016 proprietarii de locuinte PLATESC IMPOZIT de...

Asta o sa DOARA! Din 2016 proprietarii de locuinte PLATESC IMPOZIT de 13 ori MAI MARE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

De la 1 ianuarie 2016, atunci cand noul Cod fiscal va intra in vigoare, sistemul de impozitare a proprietatilor imobiliare va fi substantial modificat.

Astfel, impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia locuintei, rezidentiala (pentru locuit) sau nerezidentiala (folosita in scopuri economice), si nu in functie de proprietar, persoana fizica sau juridica, asa cum inca este in prezent. Prin urmare, de la anul vor creste taxele locale pentru persoanele fizice, dar vor scadea pentru cele juridice, mai ales cele din Bucuresti, scrie AvocatNet.ro.

Orice persoana care are in proprietate o cladire situata pe teritoriul Romaniei datoreaza anual un impozit, denumit impozit pe cladiri.

Daca in prezent, legislatia in vigoare stabileste ca impozitul pe cladiri se calculeaza in functie de statutul proprietarului care detine imobilul, respectiv persoana fizica sau persoana juridica, din 2016, acesta se va calcula in functia de destinatia cladirii, rezidentiala sau nerezidentiala.


Citeste si:

NOUL COD FISCAL – Platim taxe si impozite chiar daca NU AVEM NICI UN VENIT! Daca nu platesti, te executa SILIT!

Culmea tupeului! Biserica Ortodoxa Romana AMENINTA ca va lua bani de la credinciosi daca Guvernul ii cere IMPOZIT!

Guvernul introduce UN NOU IMPOZIT! Toti vom platit OBLIGATORIU!


Concret, de la anul, pentru cladirile rezidentiale cota de impozitare va fi cuprinsa intre 0,08% şi 0,2%, in timp ce pentru cele nerezidentiale va fi intre 0,2% si 1,3%, in functie de decizia consiliului local.

Astfel, persoanele fizice se vor vedea nevoite, de la anul, sa achite impozite mult mai mari pentru cladirile nerezidentiale.

Un simplu calcul ne arata ca, daca in prezent acestor persoane li se aplica o cota de impozitare fixa de 0,1%, de la anul aceasta poate ajunge si la 1,3%, ceea ce inseamna o crestere de peste zece ori mai mare.

Prin aplicarea noilor cote pentru cladirile detinute in scop comercial, cuprinse intre 0,2% si 1,3%, persoanele fizice se vor vedea nevoite sa plateasca impozite mult mai mari decat in prezent. Spre exemplu, daca autoritatile locale vor hotari aplicarea unei cote de 1,3% pentru cladirile nerezidentiale, proprietarii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar o suma de 13 ori mai mare ca in prezent (legislatia actuala prevede o cota de impozitare de 0,1% pentru persoanele fizice), scrie AvocatNet.ro.

Ultimele stiri