Acasă ACTUALITATE Anunt oficial al NASA: Un asteroid se îndreaptă către Pământ. Ce șanse...

Anunt oficial al NASA: Un asteroid se îndreaptă către Pământ. Ce șanse sunt să ne lovească

458

Un asteroid, care se apropie de Pământ chiar înainte de ziua alegerilor din Statele Unite, are şanse de 0,42 % să lovească planeta, potrivit NASA, scrie independent.co.uk.

Corpul ceresc, cunoscut ca 2018VP1 ar urma să treacă pe lângă Pământ pe 2 noiembre, înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, potrivit Laboratorul de Propulsie Jet (JPL) al NASA. 

Agenţia spaţială a spus că există trei ciocniri potenţiale dar, „bazându-ne pe 21 de observaţii de-a lungul a 12.968 de zile”, nu crede că este posibil un impact direct. 

2018VP1, care a fost iniţial identificat la Observatorul Palomar din California, în 2018, nu este considerat „un obiect potenţial periculos” din cauza mărimii sale mici – cu un diametru de 0,002 kilometri, potrivit NASA.  

Obiectele posibil periculoase – de obicei asteroizi sau comete – sunt cele care au o orbită care le apropie de Pământ şi sunt suficient de mari ca să provoace pagube semnificative dacă lovesc planeta. 

Săptămâna trecută, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ, pe deasupra Oceanului Indian. 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos