31.8 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăACTUALITATESuedia a dat-o in bara rau de tot: Inregistreaza cel mai mare...

Suedia a dat-o in bara rau de tot: Inregistreaza cel mai mare numar de morti din ultimii 150 de ani!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Conform statisticilor oficiale, numărul deceselor înregistrate în prima parte a anului 2020 reprezintă un record în ultimii 150 de ani. În perioada ianuarie-iunie a acestui an, au fost înregistrate 51.405 de decese – cu 6.500 de decese (sau 15%) mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2019. Acesta este cel mai mare număr de decese din Suedia, survenite în prima jumătate a anului începând cu 1869, când ţara a fost lovită de foamete şi 55.431 de oameni au murit.

Imigraţia s-a redus cu 34,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, cifrele fiind în scădere în primul trimestru între aprilie şi iunie.   Spre deosebire de majoritatea ţărilor, Suedia nu a intrat în blocaj atunci când pandemia s-a răspândit în Europa la începutul primăverii. În schimb, s-a pus accentul pe responsabilitatea personală, majoritatea barurilor, şcolilor, restaurantelor şi saloanelor rămânând deschise.  

În ciuda abordării mai relaxate, până la sfârşitul lunii aprilie, doar 7,3% dintre locuitorii din Stockholm au dezvoltat anticorpii necesari pentru combaterea bolii Covid-19, cu mult sub pragul de 70-90% necesar pentru imunizarea maselor.  

Până la începutul lunii iunie, numărul deceselor cauzate de Covid-19 a fost de peste 4.500. Potrivit Universităţii Johns Hopkins, acum bilanţul negru se ridică la 5.802, la o populaţie de puţin peste 10 milioane de locuitori.

Citeste mai departe>>>>

Ultimele stiri