Acasă ACTUALITATE Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat data la care pandemia de coronavirus...

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat data la care pandemia de coronavirus va sfarsi

1519

Organizaţia Mondială a Sănătăţii speră că pandemia coronavirusului va fi mai scurtă decât gripa spaniolă din 1918 şi va dura mai puţin de doi ani, dacă lumea se va uni şi va reuşi să găsească un vaccin, conform declaraţiilor făcute vineri de către şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a fost întotdeauna prudentă în ceea ce priveşte furnizarea de estimări cu privire la cât de rapid poate fi controlată pandemia Covid-19, mai ales că nu există încă un vaccin dovedit.  

Tedros a spus că gestionarea gripei spaniole din 1918 „a durat doi ani până să fie oprită”.  

„În situaţia noastră, cu mai multă tehnologie şi, desigur, cu mai multă conectivitate, virusul are o şansă mai mare de a se răspândi, se poate mişca rapid pentru că suntem mai conectaţi acum”, a declarat şeful OMS, într-o informare de presă la Geneva.   „Dar, în acelaşi timp, avem şi tehnologia şi cunoştinţele care să oprească răspândirea. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar un avantaj al unei tehnologii mai bune. Aşa că sperăm să încheiem această pandemie în mai puţin de doi ani.”  

Şeful OMS a făcut apel la „unitatea naţională” şi „solidaritatea globală”. „Acestea sunt esenţiale, împreună cu utilizarea la maximum a instrumentelor disponibile, şi în speranţa că putem avea instrumente suplimentare precum vaccinul.”

Citeste mai mult pe adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos